Scania, IAA Fuarı'nda En Yeni Motorlarını Tanıttı

Scania, IAA Fuarı'nda En Yeni Motorlarını Tanıttı

access_time25 Eylül 2014 11:03
Scania, dünyanın önde gelen ticari araç fuarı IAA'da en yeni Euro 6 motorlarını tanıttı
Scania'nın fuardaki en büyük iddiası bağımsız testler sonucu elde edilen verilere göre motorlarında en düşük yakıt tüketimi değerlerini elde etmesi.

Scania, IAA Fuarı kapsamında müşterilerinin karlılık ve sürdürülebilir başarıya ulaşmaları yönündeki çalışmalarını sergiledi. Euro 6 motorlarda dahil olmak üzere pazardaki en geniş motor seçeneği yelpazesine sahip Scania'nın bu konudaki en büyük kozu ise bağımsız testler sonucu elde edilen düşük yakıt tüketimi değerleri. Sadece SCR sistemine sahip Scania'nın 6 silindirli 13 litrelik motorunun uzun yollarda rakip tanımayacak şekilde tasarruflu olduğu yapılan testler sonucu ispatlandı. Scania şimdi bu başarısını bir adım daha ileriye götürerek yüzde 100 biodizelle çalışan hibrid motor teknolojisiyle daha fazla talebe cevap vermeyi amaçlıyor.

Her ihtiyaca uygun motor

Scania, müşterilerinin her ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla 250 ile 730 beygir arası güç seçeneğine sahip 18 farklı Euro 6 motor seçeneği sunuyor. Önemli parçaları ortak olan 3 temel motor tipi kullanılarak sunulan bu geniş motor gamı düşük yakıt tüketiminin yanı sıra güç ve tork açısından en iyi değerleri sağlıyor. Geçen yıl tanıtımı yapılan Streamline ile yüzde 8'e kadar varan oranlarda daha az yakıt tüketim değerine ulaşan Scania, IAA Fuarında tanıtılan yenilikler ile yüzde 3'lük bir azalma daha sağlıyor.

Hibrid otobüs Scania'dan yola çıkıyor

IAA Fuarı kapsamında sergilenen bir diğer önemli araç ise biodizel yakıt ile çalışan tek onaylı hibrid otobüs Scania Citywide. Saatte en fazla 100 km hıza ulaşabilen bu otobüs şehiriçi ve şehirlerarası kullanım için uygun. 10.9 ve 18.1 metre arası uzunluğa ve 250 ila 360 arası beygir gücüne sahip Scania Citywide'da biodizel ve doğalgaz alternatifleri de sunuluyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)