Seat Ibiza şimdi çok daha teknolojik

Seat Ibiza şimdi çok daha teknolojik

access_time10 Mayıs 2015 19:01
SEAT’ın başarılı model ailesi Ibiza, yeni verimli motorları, geliştirilmiş konfor öğeleri ve kişiselleştirme paketleriyle donatılarak, yenilendi
SEAT, bir dizi yenilikçi teknolojiyle donatılan Yeni Ibiza’yı müşterileriyle buluşturuyor. Yeni motorlar, kişisel donanım seçenekleri ve ek güvenlik sistemleri Ibiza model ailesini, sınıfının en yenilikçi serilerinden biri haline getiriyor. Yeniden tasarlanan iç mekan, kalite düzeyini ve hissini daha da artırıyor.
 
Ibiza’daki yenileme sırasında sadece tek bir alana fazla dokunulmadı; o da müşterilerin büyük beğenisini kazanan ve bu kompakt modelin tercih edilmesinin ana nedenini oluşturan duygusal ve dinamik tasarımı.
 
Yeni Ibiza’nın Türkiye’de yılın ikinci yarısından itibaren satışa sunulması planlanıyor.  
 
Sürücü odaklı iç mekan

Ibiza’nın beğenilen dış tasarımı, LED gündüz aydınlatmasına sahip farlar eklenerek, daha da çekici hale getirildi.
 
Yeni Ibiza’da iç mekan tasarımında fonksiyonellik ve kişiselleştirilebilir unsurlar göze çarpıyor. Sürücüyü merkeze alan gösterge paneli ve diğer tüm unsurların yerleşim düzeni sürüş zevkini artırıyor. Ayrıntılara verilen önem, direksiyon, havalandırma delikleri, gösterge paneli ve radyo gibi tüm unsurlarda dikkat çekiyor. Yeni arayüz sürücü ile teknoloji arasındaki ilişkiyi ön plana çıkaracak şekilde tasarlanmış.
 
Yeni kişiselleştirme düzeyi

Ibiza için geliştirilen yeni renk paketleri kişiselleştirme anlayışını yeni bir düzeye taşıyor. Renk paketleri farklı yaşam tarzlarına uyum sağlayacak şekilde geliştirildi. Bunlar arasında kahverenginin şık bir tonunu oluşturan Bismuth ve parlak mor rengi Velvet yer alıyor. Ayrıca, güçlü bir kırmızı, sakin bir gri ve siyah, beyaz ve mavi olmak üzere farklı renkler de sunuluyor.
 
Her renk paketi, seçilen renge uygun döşeme unsurlarıyla birlikte geliyor. Dış bölümde, radyatör ızgarasının çerçevesi ve yan ayna yuvaları Velvet, Bismuth veya tercih edilen diğer renklerde alınırken, içeride ise havalandırma kanal çerçeveleri, direksiyon ve vites kolunun detayları renk paketinin içerisinde yer alıyor. Bir diğer karakteristik özellik de iki renkli alaşımlı jantlar.
 
Farklı renk paketleri, üç farklı gövde tipi, iki donanım paketi ve farklı motor seçenekleri herkese uygun bir Ibiza’nın yaratılmasını sağlıyor.

Azami verimlilik sunan motorlar

Yeni Ibiza’da sunulan üç ve dört silindirli versiyonlar, EU6 emisyon standartlarını karşılayacak şekilde geliştirilmiş ve mükemmel yakıt tüketimi ve emisyon rakamlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Üç silindirli motorlar arasında 90 HP güce sahip 1.4 TDI motor, düz vites seçeneğinde 100 km’de ortalama 3,8 litre; Start & Stop teknolojisine sahip otomatik şanzımanlı seçeneğinde ise ortalama 3,7 litre yakıt tüketimine sahip.
 
Başlangıç düzeyindeki benzinli seçenek, 1 litre hacme sahip, üç silindirli, 75 HP veya turboşarjlı 110 HP güç üreten bir motor versiyonu. Azami 95 ve 200 Nm torka sahip olan bu 1.0 TSI motor, etkileyici bir çekiş gücüne sahip. Serinin diğer benzinli motorları ise 90 HP veya 110 HP güç üreten 1.2 TSI motorlar.

En yeni nesil bilgi-eğlence sistemi

Dokunmatik ekran özelliğine sahip en yeni nesil bilgi-eğlence sistemi, USB port veya Bluetooth profili üzerinden iPod veya akıllı telefondan müzik yayını yapabiliyor. Gerçekten zengin bir ses deneyimi için yeni SEAT Ses Sistemi hazır bulunuyor. Altı hoparlör, bagaj bölmesinde yer alan 10 litrelik bas kutusu, ek yükseltici ve ses menüsünde yer alan kişiselleştirilebilir ayar seçenekleriyle en hassas kulakları bile mutlu etmeye hazır.
 
Ön ve arkada yer alan dört opsiyonel ultrason sensör park ederken mesafenin takip edilmesini sağlıyor ve hem sesli hem de ekran üzerinden uyarılar veriyor. Arka kamera opsiyonel olarak sunuluyor.
 
Her ihtiyaca farklı bir Ibiza

Yeni Ibiza, yine beş kapılı, Ibiza SC Sport Coupé ve Ibiza ST Sport Tourer olmak üzere üç farklı gövde seçeneğiyle sunuluyor. ST model, böylesine kompakt bir yapı içerisinde şaşırtıcı derecede yüksek kullanışlılık düzeyi sunarak dikkat çekiyor. Sportif tasarım anlayışına karşın 430 litreden azami 1.164 litreye kadar çıkabilen bagaj bölmesiyle mekan açısından oldukça cömert davranıyor.
 
Reference paketi konfor ve güvenlik donanımının tüm özelliklerini içinde barındırması nedeniyle etkileyici olmayı başarıyor. Yorgunluk tespit sistemi, ikincil çarpışma freni gibi güvenlik donanımlarının yanı sıra 5’’ dokunmatik ekran ve cruise control bu donanım seviyesinde standart sunuluyor. Bunun bir üstünde yer alan Style versiyonda ise LED gündüz sürüş farı, LED arka stop lambaları ve bluetooth standart olarak sunuluyor. Ayrıca, yeni Ibiza geniş renk, opsiyonel donanım ve aksesuar seçenekleriyle daha önce hiç olmadığı kadar kişisel tarz ve tercihlere uyumlu hale getirilebiliyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Vespa meraklılarına kiralama kolaylığı

Vespa meraklılarına kiralama kolaylığı

access_time13 Ağustos 2015 13:09

Vespa, günlük kiralama ile meraklılarına kolaylık sağlamayı hedefiyor

Mercedes'ten satış rekoru

Mercedes'ten satış rekoru

access_time06 Ağustos 2015 12:18

Mercedes-Benz satışları Temmuz ayında rekor kırdı

Bodrum'da turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı

Bodrum'da turistleri taşıyan otobüs kaza yaptı

access_time25 Temmuz 2015 16:44

Muğla’nın Bodrum ilçesinde içerisinde havaalanına giden Belçikalı turistlerin bulunduğu otobüs kaza yaptı

Eskişehir'de trafik kazası

Eskişehir'de trafik kazası

access_time25 Temmuz 2015 12:13

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 30 kişi yaralandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)