Sektördeki daralma endişe verici boyutta

Sektördeki daralma endişe verici boyutta

access_time26 Haziran 2019 14:37
Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Bloomberg HT’ye yaptığı  açıklamada, otomotiv sektöründe yaşanan daralmanın endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi.

Özdemir, bayilerin şu ana kadar ana firmaların ve distribütörlerin desteğiyle ayakta durduğunu, sürecin devam etmesi halinde  büyük sıkıntılar yaşanacağını dile getirdi.

Geçen seneye göre pazarda ilk 5 ayda yarı yarıya daralma yaşandığını, 2017 senesine göre daralmanın yüzde 60' ların üzerinde olduğunu da vurgulayan Özdemir, sektörün morale ihtiyacı olduğunu, özellikle kurdaki gelişmelerin ve faiz oranlarının satışlar üzerinde çok etkisi olduğunu sözlerine ekledi.

Özdemir, yıl sonu beklentisinin % 35'lik daralmayla 400 bin adet civarı olacağını söylerken, bu daralmanın bayiler açısından çok olumsuz bir tablo ortaya çıkaracağını, finansal olarak güçlü olmayan bayilerin faaliyetlerini sürdüremeyeceğini kaydetti.

Sektördeki büyük oyuncuların tesislerini 1 milyon adetlere göre dizayn ettiklerini şu an itibariyle işletme maliyetlerini karşılayama hale geldiğini de belirten Özdemir, "ODD'nin açıkladığı sadece ÖTV desteği önerisi tek başına sektöre etki yapmaz, mutlaka başka önlemlerde alınması gerek" dedi.

Özdemir, Otokoç olarak 2019’da satış hedeflerinin 48 bin yeni araç ve ikinci elle beraber 61 bin araç söyledi ve sektörde ikinci el araç satışının arttığını da sözlerine ekledi.

Özdemir sözlerine şöyle devam etti;

"Araç kiralama pazarında da daralma devam ediyor. Günlük kiralamalarda havayolu yolcu sayısını takip ediyoruz.  İlk defa 4 ay üst üste iç pazarda yolcu sayısının düştü. Bu tabloyla daha önce hiç  karşılaşmadık."

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)