Servis yönetmeliğinde 4'lü çözüm paketi

Servis yönetmeliğinde 4'lü çözüm paketi

access_time20 Ekim 2017 13:35
Okul servislerinde yaşanan sorunlardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı konuya el attı

Okul servislerindeki olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için tedbirler alınmaya başlanıyor. 

Hürriyet yazarı Nuran Çakmakçı konuyu köşesine taşıdı. İşte o yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’i bulmuşken milyonlarca velinin merak ettiği TEOG’la ilgili sorularıma yanıt alamadım, ancak servislerle ilgili önemli çalışmalar hakkında bilgiler edindim.

Servislerle ilgili yönetmelik önümüzdeki hafta 4 bakanlık tarafından açıklanacak.

Son zamanlarda birçok sıkıntıya neden olan okul servisleriyle ilgili düzenlemenin tamamlandığını söyleyen Tekin, velinin çocuğunu teslim ettikten sonra kaygı yaşadığı okul servisleriyle ilgili 4 bakanlığın ortak çalışma yaptığını söyleyerek, “İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Milli Eğitim ve Ulaştırma bakanlıkları olarak çalışmaları tamamladık. Gelecek yıldan itibaren yeni yönetmeliğe göre servisler hizmet verecek” dedi. Çocuk unutan, aracının içinde uyuşturucu madde kullanan servis şoförlerine karşı nasıl önlem alacaklarını sordum. Müsteşar Tekin’in, bu konudaki açıklamaları şöyle:

1-) SERVİS İÇİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTI
MEB olarak biz hizmeti satın alma pozisyonundaydık. Ancak, şimdi biz de devreye girdik. Dört bakanlık olarak çalışmalarımızı tamamladık. İşbirliğimizin daha sağlıklı yürümesi için tedbirlerimizi artırdık. Yaşanan kötü olaylarla bir daha karşılaşmak istemiyoruz. Bütün araçların servis içi güvenliği için bazı tedbirler aldık. Hiçbir çocuğumuzun artık serviste unutulmasını istemiyoruz. Güvenlik açığını en aza indirmeyi planlıyoruz. Araç içinde çocukların unutulmaması için birtakım teknolojik önlemler alındı. Şoför çocuğun araçta olup olmadığını oturduğu yerden geliştirilen sistemlerle görecek. Çocuklar emniyet kemerini takmadan hareket etmeyecek.

2-) OKUL MÜDÜRLERİ DENETLEYECEK
Daha önceden okul müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürleri servislerle ilgili bir çalışmada yer almıyordu. Okul aile birliği hizmeti satın alıyor ya da kiralıyordu. Servis hizmetinin okullara alınması konusunda müdürler de yetkili olacak. Hem sorumluluk alacak, hem de yetkileri bulunacak.

3-) SERTİFİKA HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN
Halk eğitim merkezlerinde okul servisi şoförlerine ve yardımcı personel dediğimiz rehberlere eğitim verilecek. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’müz programı hazırladı. Müfredatı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile hazırladık. Bu sertifikaları olmadan hiç kimse çalışamayacak. Hizmetiçi eğitim zorunlu olacak.

4-) ŞOFÖRLERE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
Servis şoförlerinin güvenlik soruşturması da titizlikle yapılacak. Bu konuda hassasız, çocuklarımız güvenli ellere teslim edilecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)