​Sivas'ta raybüs traktörü biçti: 2 çocuk öldü

​Sivas'ta raybüs traktörü biçti: 2 çocuk öldü

access_time26 Ağustos 2016 05:40
Sivas'ın Ulaş ilçesinde kontrolsüz hemzemin geçitte raybüsün traktörü biçmesi sonucu yaşanan kazada 2 çocuk hayatını kaybetti
Kaza saat 20.10 sıralarında Ulaş ilçesi yakınlarında, Baharözü köyü yol ayrımındaki kontrolsüz hemzemin geçitte meydana geldi. Sivas'tan Divriği ilçesine 70 yolcu taşıyan TCDD'ye ait 42104 sayılı sefer sayılı makinist Nuh Akkaya ile yardımcı makinist Hüseyin Çiğdem yönetimindeki raybüs, tarladan köye dönmek üzere kontrolsüz hemzemin geçite gelen 15 yaşındaki Mustafa Mutlu'nun kullandığı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle parçalara ayrılan traktörde bulunan Baharözü köyü nüfusuna kayıtlı Mustafa Mutlu ile Karaca köyü nüfusuna kayıtlı 14 yaşındaki Abdullah Cengi olay yerinde yaşamını yitirdi. Raybüs ise yaklaşık 300 metre sonra durabildi. Kazanın ardından olay yerine Jandarma ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Olay yeri incelemesinin ardından cenazenin kaldırılışı sırasında olay yerine gelen yakınları sinir krizleri geçirdi. Şoka giren yakınlarını çevredeki vatandaşlar ve jandarma ekipleri teskin etmeye çalıştı. Cesetler Ulaş Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasar görerek, raydan çıkan raybüsteki yolcular da korkulu anlar yaşadı.

Yolculardan Sezgin Aşçı, "Uzun süreli bir kornadan sonra büyük bir ses duyduk. Kaza olduğunu anladık ve hepimiz panikledik. Sonra makinist dışarı çıtı, kafasında ve yüzünde cam parçaları vardı. Bayağı bir korktuk, hala sürükleniyorduk o sırada. Fren yaparak bulunduğumuz noktaya kadar sürüklendik" dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)