Skoda en fazla Türkiye’de büyüdü

Skoda en fazla Türkiye’de büyüdü

access_time19 Ağustos 2013 10:49
Anadolu'da satışları patladı, dünya genelinde en fazla büyüme Türkiye'de gerçekleştirildi...
Anadolu’da İstanbul’dan daha fazla satış yapan Çek asıllı Skoda, dünya genelinde en fazla büyümeyi Türkiye’de gerçekleştirdi. Marka, satışlarını yüzde 33 oranında artırdığı Türkiye’yi öncelikli pazarları arasına aldı.
İlk işaret fişeği Anadolu’dan geldi
Ürün gamını neredeyse tamamen yenileyen,son iki yılda 6 yeni modelini piyasaya çıkaran Çek kökenli Skoda, yenilenme operasyonunun meyvelerini topluyor. İmaja yönelik çalışmaların da eşlik ettiği bu süreçte markanın satışları büyük oranda artarken, Türkiye Skoda’nın dünyada en fazla büyüdüğü pazar oldu. Alman Volkswagen Group markalarından biri olan Skoda, Avrupa pazarındaki daralmaya rağmen geçen yıl Türkiye’de 10 bin adetlik satışla yüzde 33’lük büyümeye imza attı.
Bu büyüme trendi 2013 yılının  ilk 7 ayında 6 bin 574 adet satışla devam ederken, bu gelişme marka nezdinde Türkiye’nin ‘özel statüye’ alınmasını sağladı. Skoda’nın büyümesinde dikkat çeken bir gelişme ise Anadolu şehirlerinde yulaştığı satışların, İstanbul ile birlikte otomotiv satışlarının lokomotifi olan Marmara Bölgesi’nden yüksek olması oldu.
Ucuz değil, makul
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, bu büyümeyle Avrupa’da ilk 15 arasında yer aldıklarını belirterek, “Avrupa pazarında yüzde 7 civarında daralma var. Bizden daha fazla büyüyen ülke yok. Skoda bizi özel statülü pazar olarak görmeye başladı. Yani bu pazardan beklentileri yüksek ve ona göre stratejilerini, vereceği destekleri belirliyor” dedi.
Son dönemde Skoda markasının imajında hissedilir bir yükselme olduğunu ifade eden Senyücel “Dolaşan araç sayımızın artması da pozitif etkiliyor. Volkswagen ile aynı platformda. Parçalar yüzde 60’a varan oranda ortak. Skoda ucuz değil, makul fiyatlı bir marka. VW markasını tüketicinin gözüne sokmuyoruz. Ama müşterilerin yüzde 50’si bunu biliyor” diye konuştu.
Yıl sonu satış hedeflerinin 12 binin üzerinde olduğunu ifade eden Senyücel “Yeni modeller devam edecek. Önce yeni Yeti, 2014 ilk çeyrekte Spaceback, ikinci yarısında yeni Fabia gelecek. Hedefimiz 15 bini geçmek” dedi. Marka olarak Anadolu’da kuvvetli olduklarına dikkat çeken Senyücel “Satışlarımızın yüzde 32’si İstanbul’da, yüzde 62’si Anadolu’da gerçekleşiyor” dedi.
‘Amiral Gemisi’ Superb estetik operasyon geçirdi
Skoda'nın ‘Amiral Gemisi’ unvanına sahip olan modeli Superb,  yeni bir görünüme büründü. İç mekanı yeniden geliştirilen Superb, yeni teknik özelliklere kavuşurken, yüzde 19’a varan oranlarda daha az yakıt tüketiyor. Superb, biri benzinli, toplam dört farklı motor seçeneği ve 58 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarıyla satışa sunuldu. Motor gamındaki  1.6 litre 105 HP gücündeki TDI motor ve DSG otomatik şanzıman kombinasyonu ise Türkiye pazarına özel geliştirildi. Bu versiyonun fiyatı 73 bin 900 TL’den başlıyor.
Hedef 2.500 satış
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, bu motor ve şanzıman seçeneğinin, Skoda’nın Türkiye pazarına verdiği önemin bir başka göstergesi olduğunu belirtti. Modelin makyajdan öte büyüme bir ‘estetik operasyon’ geçirdiğini belirten Senyücel, “Makyaj ifadesi biraz hafif kalıyor. Yarı yeni kasa gibi” dedi. Temmuz sonu itibariyle 900 adet eski kasa Superb sattıklarını kaydeden Senyücel, şu bilgileri verdi:
“Yıl sonuna kadar yeni Superb’den de 1.600 adet satmayı hedefliyoruz. Yani bu yıl toplamda 2 bin 500 adet Superb satışına ulaşacağız.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)