​Skoda, Yeni SUV'una İsmini Verdi: Kodiaq

​Skoda, Yeni SUV'una İsmini Verdi: Kodiaq

access_time09 Mayıs 2016 11:32
Skoda, segmentine yeni bir soluk getirecek SUV'unun ismini açıkladı. Skoda'nın yeni tasarım dilini taşıyan bu SUV'a, Kodiaq ismi verildi
Skoda, ürün yelpazesini genişleterek uzmanlığını farklı sınıflarda da göstermeye devam ediyor. 2016 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan VisionS konseptiyle, üreteceği yeni SUV'unun tasarım detaylarını göstermişti. 

Bu özel SUV için Alaska'da yer alan Kodiak Adası'ndaki Kodiak ayılarından ilham alındı. Bu isim ise, oradaki Alutiiq ismindeki yerlilerin telaffuzundan türetildi. 

Skoda Kodiaq boyutlarıyla ve sahip olduğu kuvvetli karakteriyle, outdoor aktiviteleri için de çok güçlü. 4.70 metrelik ve yedi kişiyi rahatlıkla taşıyabilecek SUV, Kodiak ayısıyla ortak karakterlere sahip. Dikkat çekici ve kaslı çizgileri, dinamik ve sağlam bir karakter taşıdığını gösteriyor.

Kodiak ayıları ve yeni Skoda Kodiaq arasında başka benzerlikler de var. Üç metre uzunluğunda ve 400 kg ağırlığında olan erkek Kodiak ayıları, türünün en büyük ve en güçlülerinden birisi. Buna karşın sosyaller ve barış içinde yaşayabiliyorlar. Sosyal bir bağ kurarak, deneyimlerini paylaşıyorlar. Hatta bazı Kodiak ayıları somon balığı yakalamak için buldukları en iyi lokasyonları bile paylaşıyorlar. Bu zeki hayvanlar kendi aralarında "Simply Clever" fikirler ve teknikler üretiyorlar, aynen Skoda'nın otomobillerinde olduğu gibi.

Çek markanın Skoda Kodiaq ile birlikte sloganı "Yeni yerler keşfedin" olacak. Bu model aynı zamanda markanın yeni SUV operasyonunun başlangıcını temsil ediyor ve hızla büyüyen SUV segmentinde markaya yeni müşteri grupları getirecek. Kodiaq'ın üretim 
versiyonu yılın ikinci yarısı gösterilecek ve 2017'nin başında ise satışa sunulacak. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)