Solar Impulse 2 yeniden dünya turuna başladı

Solar Impulse 2 yeniden dünya turuna başladı

access_time30 Haziran 2015 09:48
Dünyanın geleceği için önemli bir proje olan güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2 adlı uçak, yeniden dünya turuna başladı.
Güneş enerjisiyle çalışan ve dünya turuna çıkan Solar Impulse 2 adlı uçak, kötü hava koşulları nedeniyle iniş yapmak zorunda kaldığı Japonya'dan Hawaii'ye hareket etti.

Solar Impulse 2'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, uçağın yaklaşık 7 bin kilometrelik 8. etabını tamamlamak için Japonya'nın Nagoyahavalimanından havalandığı belirtildi. Uçağın dünya turunun en uzun etabı olacak Japonya-Hawaii uçuşunu sadece güneş enerjisi kullanarak 5 günde tamamlaması bekleniyor. Büyük Okyanus'u geçecek Solar Impulse 2'nin bu etapta acil iniş imkanının sınırlı olduğu ve uçağın en riskli etabına başladığı kaydedildi.

Solar Impulse, dünya turunun 7. etabına 31 Mayıs'ta Çin'den Hawaii'ye 8 bin 175 kilometrelik uçuş için başlamış, ancakkötü hava koşulları nedeniyle 1 Haziran'da Japonya'nın Nagoya havalimanına iniş yapmak zorunda kalmıştı.

Dünya turuna Abu Dabi'den başlayan Solar Impulse 2'nin, temmuz sonunda başladığı noktaya döneceği belirtiliyor. Umman, Hindistan, Myanmar ve Çin turunu tamamlayan uçağın ABD, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'ya uğraması planlanıyor.

Beş yıl önce geliştirilen uçağın daha hafif versiyonu olan Solar Impulse 2'nin ağırlığı sadece 2,3 ton. Kanat genişliği 72 metre olan Solar Impulse 2'nin, kanatlarında toplam 17 bin 248 güneş hücresi bulunuyor. Uçak, gündüzleri elde ettiği enerjiyi bataryalarında depolayabildiği için geceleri de uçabiliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)