Son virajda gazladı

Son virajda gazladı

access_time22 Eylül 2014 11:13
Citroen Genel Müdürü Tatoğlu, oto satışlarının canlandığını belirterek, “Dört ay hareketli geçer. 2013’teki gibi 335 bin araç satılır dedi
Yılbaşından bu yana yüzde 21.5 gerileyen otomotiv pazarında yılın son 4 ayına hareketli girildi. Pazardaki daralmanın Ağustos’ta hız kesmesi, hafif ticari araç satışlarının 1 yıl sonra artış göstermesi, lokomotif sektörü umutlandırdı. Markalar bir bir pazar tahminlerini ve satış hedeflerini yükseltmeye başladı.

Yeni C1 ve C4 Cactus modellerinin Bodrum’daki test sürüşünde sorularımızı yanıtlayan Citroen’in Türkiye distribütörü Baylas Otomotiv’in Genel Müdürü Bahattin Tatoğlu, satışların yılın ikinci yarısından itibaren toparlanmaya başladığını, ileriye daha pozitif baktıklarını söyledi. Filo satışlarının canlandığını ve fiyatı indirilen K Belgesi sayesinde uzun süre aradan sonra hafif ticari pazarının yeniden büyüdüğünü belirten Tatoğlu, “650-670 bin adet olan pazar tahminini 720-740 bin adede yükselttik. Eylül-Aralık döneminde satışlar 2013’le aynı seviyede gerçekleşir. Son
4 ayda binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 335 bin adet çıkmasını bekliyoruz. 800 bin adedi görürmüyüz bilmiyorum” dedi.

Bahattin Tatoğlu, şunları kaydetti: “Ağustos’ta hafif ticari araç pazarı son 1 yıldır ilk kez büyüdü. K Belgesi ücretinin düşürülmesi, ticari araçlara yönelik kontrollerin azalması gibi etkenler sektörü olumlu etkiledi. Özellikle Anadolu’da günlük kiralamaların artmasıyla filo satışlarında önemli bir artış var. Binek otoda filonun payı yüzde 40’ları geçti.”

Citroen’de revizyon

Otomotiv pazarındaki bu havadan Citroen’in de olumlu etkileneceğini ifade eden Tatoğlu, satış hedeflerinde revizyona gittiklerini belirtti. Baylas Otomotiv Genel Müdürü, “Yılın 8 ayında satışlarımız yüzde 40 gerileyip, 11 bin adede indi. Pazar payımız yüzde 4’ten yüzde 2.9’a indi. Ancak yeni ürünlerimiz C4 Cactus ve C1’le tempomuzu yükseltip, son 4 ayda 11 bin adet araç satımayı planlıyoruz. Yani 8 ayda sattığımızı 4 aya sığdıracağız. Satışlarımız 22 bin adedin üzerinde gerçekleşecek” diye konuştu.

Yenilenen C1’e açılan tavan

Citroen’in 5 kapılı minik şehirli otomobili C1, 39 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Ekim’de satışa çıkacak. Airscape adı verilen açılır tavan, çift renkli gövde yapısı, 7 inç dokunmatik tablet ekran, Twitterve Facebook gibi sosyal ağlara kolay erişimi sağlayan Mirror Screen teknolojisi C1’de dikkati çekiyor.

Hava kapsülü ufak darbeye karşı koruyor

Citroen’in yeni modeli C4 Cactus 54 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Crossover Cactus’te akıcı çizgiler, LED gündüz farlar, ön-arka tamponlar ile kapılarda yer alan Airbump, panaromik cam tavan ilk göze çarpanlar. Şehir içinde oluşabilecek ufak darbelerden koruyan içi hava dolu kapsülleri içeren Airbump, Cactus’te en fazla dikkat çeken özellik. 7 inç dokunmatik tablet ekran, kanepe şeklinde koltuklar, tavana yerleştirilen yolcu hava yastığı, geleneksel vites topuzu yerine kullanılan düğmeler araçtaki yenilikler. Cactus 1.2 Vti benzinli ve 1.6 e-Hdi dizel motor seçenekleriyle satılacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)