Superb'a makyaj Operasyonu

Superb'a makyaj Operasyonu

access_time21 Ekim 2014 09:26
CarAdvice’ın iddiasına göre Superb sedan Cenevre’de tanıtılacak
Fabia ve Octavia modelleri arasına sıkışmış küçük bir firma olmaktan çıkıp Çin’in başını çektiği satışlarında patlama yapan ve bir dünya devi haline gelen Skoda, amiral gemisi Yeni Superb’i Cenevre’de tanıtacak gibi.

Avustralyalı otomobil dergisi CarAdvice’ın iddiasına göre Superb sedan Cenevre’de tanıtılacak. Cenevre Otomobil Fuarı 2015 takviminin en büyük Otomobil Fuarı olacak.

Bu iddia ciddi kaynaklara dayandırılsa da yanlış yönlendirme yapmamak adına şu bilgiyi paylaşmakta fayda var. 2015 başlarında yapılacak olan fuara hazırlandığı iddia edilen MK4 Superb kamuflajlı da olsa yollarda hiç görülmedi.
Bu olağan dışı durum bu modelin bir prototip olarak fuara getirilmesi olasılığını gündeme getiriyor. Çünkü konsept arabaların genellikle yol denemeleri yapılmıyor. Yol denemeleri satışa sunulmadan önceki kalibrasyonları yapmak ve varsa hataları ayıklamak amacını taşıyor. Konsept olarak bile büyük ilgi çekeceğinin tahmin edilmesinin nedeni taşıyacağı yeni teknolojileri ile üretime girecek diğer Skoda modellerinin geleceğine ışık tutacak nitelikte olması.

VW grubuna ait MQB platformunda üretilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan arabanın Yeni Passat B8 ile aynı temel üzerine inşa edileceği düşünülüyor. Golf ve Octavia’nın aynı platformu kullandığı düşünülünce uzun aks mesafeleri nedeniyle Superb ve Yeni Passat B8 kendileri için geliştirilen farklı bir platformda üretilecek.

Skoda’nın yetkili ağızlarından da Yeni Superb için resmi olmasa da teyit gelince Passat B8’in özellikleri farklı bir gözle irdelenmeye başlandı. Daha önce tanıtılan Passat GTE’nin 1.4 litre TSI motoru 215 hp güç üretirken, Superb’in taşıyabileceği en büyük motorun 2 litre 280 beygirlik 7 ileri DSG şanzımanlı bir turbo motor olacağı tahmin ediliyor. 2 Litre TDI motoru ile dizel, 1.4 TSI ve 1.8 TSI seçenekleri sunması umulan modelin hibrit olması da kuvvetle muhtemel. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)