Sürücüsüz Uber araçları trafiğe geri dönüyor

Sürücüsüz Uber araçları trafiğe geri dönüyor

access_time21 Aralık 2018 10:14
Uber geçen yıl Arizona’da gerçekleşen otonom araç kazasının ardından önemli bir kararla geri döndü

Uber geçen yıl otonom araçlarının sürüş testi sırasında bir bisikletçiye çarpmıştı ve bisikletli vatandaşın ölümüne sebep olmuştu. Olayın üzerinden geçen dokuz ayın ardından Uber radikal bir kararla sürücüsüz araçlarını trafiğe tekrar çıkarmayı planlıyor.

Geçen yılki olayın uzun süredir araştırmalarının ardından şirket hatalarını düzelttiğini umuyoruz. Fakat geçen yılki olaya bakarsak, büyük bir ihmalkarlık söz konusu da diyebiliriz. Kazadan bir hafta önce, Uber çalışanlarından Robbie Miller, şirket yöneticilerini güvenlik endişeleriyle ilgili bir e-posta ile uyarmıştı.

Uber’in teknoloji müdürü Eric Meyhofer, geçtiğimiz hafta yaptığı bir basın açıklamasıyla, sürücüsüz araçlarının tekrar kamuya çıkmaya başlayacağınıduyurdu. Şirket, bu hafta başlarında Pennsylvania Eyaleti’nden otonom otomobilleri test etme iznini aldı.

Uber’in şirket sözcüsü, basının sorduğu güvenlik soruları için “Uber, her bir deneme aracının acil durumlarda kontrolünü ele almak içini iki sürücüye sahip olacak ve sürücülerin 4 saatlik vardiyalarla çalışması için gerekli planlar yapılacak. Daha önce, bu operatörler 8 ila 10 saatlik vardiya çalıştı. Dikkati dağınık sürücüleri tespit ettiğinde sesli uyarı veren ve bunları bir monitör ekibine bildiren kameralar eklediğini de belirtmek isterim. Son olarak ise, bu arabaların yolcu almasına izin verilmeyecek. Güven konusunda şüpheniz olmasın.” dedi.(Shiftdelete)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)