SUV’da sınıfına ağırlığını koyacak

SUV’da sınıfına ağırlığını koyacak

access_time30 Ekim 2017 12:06
Çek üretici Skoda’nın ikinci SUV modeli Karoq, 2018’in ilk çeyreğinde Türkiye’de olacak. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Senyücel, satışlarının yüzde 25’inin SUV olacağını kaydetti

Türkiye’de satışa sunulduğundan bu yana büyük beğeni toplayan Kodiaq ile SUV atağını başlatan Skoda, kompakt boyutlara sahip Karoq ile bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor. 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren Türkiye’de satışa sunulması planlanan Karoq, markayı SUV sınıfının iddialı temsilcilerinden biri haline getirecek.

Karoq’un, markanın SUV atağı planlarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışına başlayacağımız Karoq ile kompakt SUV segmentinde önemli oyuncular arasında yer almayı hedefliyoruz” diye konuştu. Kodiaq ve Karoq ile Türkiye’nin en popüler segmentlerinden birinde söz sahibi olacaklarını anlatan Senyücel, “Karoq’u, öncelikle 1.0 lt (115 PS) ve silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 lt (150 PS) benzinlilerin yanı sıra 1.6 lt (115 PS) motor seçeneğiyle getireceğiz. Özellikle 1.6 lt dizel motorlu versiyonun, satışlarımızda önemli bir yer tutacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüzde 25 SUV

SUV sınıfının, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de pazar payını sürekli yükselttiğinin altını çizen Senyücel, “Skoda markası olarak iki iddialı modelle bu segmentte yer alacak olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’de de geçtiğimiz yıllara oranla kompakt SUV segmenti yüzde 23.5’lik artış gösterdi. İlk 9 ayda satılan SUV araçlar, pazarın yüzde 16’sını oluşturuyor. Bunun gelecek yıllarda daha fazla artmasını bekliyor, Karoq ile segmentten önemli bir pay elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi. Senyücel, 2018’de SUV modellerin, satışlarının yüzde 20’sini oluşturacağını kaydederken, yeterli araç bulabilmeleri durumunda bu oranın yüzde 25’e kadar çıkmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

‘İlk’leri barındırıyor

Markanın yeni SUV tasarım diline uygun şekillendirilen Karoq, iç mekan genişliği, şehir içinde rahat kullanımı, sürüş destek sistemleri ve Skoda için “ilk” sayılabilecek” dijital gösterge paneli seçeneği gibi önemli unsurları bünyesinde barındırıyor. Karoq, öncelikle 1.0 lt (115 PS) ve silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 lt (150 PS) benzinlinin yanı sıra 1.6 lt (115 PS) motor seçenekleriyle satışa çıkacak. 1.5 lt motor seçeneğinde 2018 yılının ikinci yarısında 4x4 çekiş özelliği ve DSG otomatik şanzıman seçeneği sunulacak.

Rakiplerinden daha geniş iç mekan ve bagaj kapasitesiyle dikkati çeken Karoq, “VarioFlex” sistemli arka koltukları, bagaj kapağının “eller serbest” açılabilmesine olanak sağlayan “sanal pedal” gibi şık fikirleri bünyesinde barındırıyor. Sayıları 20’ye yaklaşan güvenlik ve konfor donanımı da, Karoq’un üstünlükleri arasında.

Markanın SUV tasarım dilinin temsilcisi olan Karoq, Kodiaq gibi keskin ve dinamik hatlarıa sahip. Style donanım seviyesinde sunulan full-LED teknolojili farlar, ışık şiddetini otomatik ayarlayan “Işık Asistanı” özelliğiyle de donatılabiliyor. Sistem, silecekler çalıştığında farları otomatik açıyor. İsteğe bağlı LED ambiyans ışıkları, farklı atmosfer yaratırken, sürücünün dikkatinin dağılmasını önlemek için direksiyon tarafındaki bulunan aydınlatmalar, araç hareket edince kendiliğinden sönebiliyor.

Dijital gösterge paneli ise, bir Skoda modeli için ilk. Bu sayede sürücü, 4 farklı seçenekten birini tercih edebiliyor. Karoq, ısıtmalı direksiyon simidi, ısıtmalı arka koltukla da alınabilecek.(Levent Köprülü / Milliyet)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)