Taksicileri üzecek rapor

Taksicileri üzecek rapor

access_time12 Ekim 2017 16:19
Başını Uber ve Çinli Didi'nin çektiği ulaşım uygulamaları ile taksiciler arasındaki sürtüşme devam ederken, Goldman Sachs'ın yayınladığı bir rapor iki taraf arasındaki rekabetin önümüzdeki yıllarda akıllı uygulamalara döneceğini gösteriyor.

Son dönemde taksicilerle Uber arasındaki sürtüşme gündemden düşmüyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, geçtiğimiz günlerde bir protesto gösterisi düzenlemiş ve Uber'in faaliyetlerine son vermesini istemişti. Taksiciler Uber'in vergi vermediğini ileri sürüp bir an önce iletişiminin kesilip çok ağır ceza verilmesini talep etmişlerdi.

Londra'da da Uber'in lisansı iptal edilmiş ve taksicilik yapması yasaklanmıştı.

Uber'in iş yapma modeli eleştiri konusu olsa da, Goldman Sachs'ın raporu gelecekte rotanın bu tip uygulamalara döneceğini gösteriyor. Özellikle kendi kendine gidebilen otomobillerin yaygınlaşması, ulaşım uygulamaları pazarının büyümesinin ana motoru olacak.

Rapora göre, pazarın en büyük iki firması Uber ve Çinli Didi'nin pazar payları 2030 yılında sırasıyla 68 ve 50 milyar dolara ulaşacak.

8 KAT BÜYÜYECEK

Goldman Sachs, ulaşım uygulamaları pazarının 2030 yılına kadar 8 kat büyümesini öngörüyor. Mevcut durumda pazarın 36 milyar dolar olduğu düşünülürse, 2030 yılında pazar büyüklüğü 288 milyar dolara çıkacak. Taksi pazarının büyüklüğü ise 55 milyar dolara gerileyecek.

Öte yandan halihazırda taksi pazarı ulaşım uygulamalarına göre 3 kat büyük olsa da bazı kentlerde akıllı telefonlara yenilmiş görünüyor. Örneğin Uber'in doğduğu kent olan San Fransisco'da lokal taksi pazarını dörde katlamış durumda.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)