Tatil dönüşü 5 kilometrelik kuyruk

Tatil dönüşü 5 kilometrelik kuyruk

access_time14 Ağustos 2014 17:29
Tatillerini Türkiye’de geçiren Türk işçilerinin yaşadıkları ülkeleri dönmeye başlamaları sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu
Yaz tatillerini Türkiye’de geçiren Avrupalı Türk işçilerinin, yaşadıkları ülkelere dönüşleri başladı. Özellikle Pazartesi günü birçok ülkede eğitim öğretimin başlayacak olması nedeniyle dönüş yoluna geçen Türk işçileri sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırdı. Türk işçilerinden karayolunu tercih ederek Bulgaristan’a çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelenler, gümrüğün dışına taşarak yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Polis peronlarında çıkış işlemi yaptıran araçlar gümrük sahasında da neredeyse doldurdu.

Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Bulgar Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda da uzun kuyruklar oluştu. Ülkesine girecek araçları detaylı olarak arayan Bulgar gümrük peronları da Türk işçilerinin araçlarıyla doldu. Türk gümrük alanında Bulgaristan’a gitmek için bekleyen araçlar için gümrük görevlilerince 5 sıra oluşturuldu. Bulgaristan tarafında yoğunluk durumuna göre araçlar kontrollü olarak veriliyor.

"İNTERNETTEN YOĞUNLUĞA BAKIN"

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, sade Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk yaşandığını ifade ederek, şunları söyledi: "İnternet sitelerimiz gümrüklerdeki durumu gösteren canlı kameralarımız var. Bunlara vatandaşlarımız bakmadan hep birlikte yola çıktıkları için Bulgaristan’dan ülkeye araç alacağı için detaylı arama yapmak zorunda, bu nedenle geçişler yavaş oluyor. Ama şu anda kapasitelerinin üzerinde bir çalışma sergiliyor. Her şeyin bir kapasitesi var. Biz gelecek olanlara hep birlikte bir anda sadece Kapıkule Sınır Kapısı’na geliyor. Bilgi eksikliğinden oluyor. Diğer sınır kapıları tamamen boş, onlara yönelseler bu kadar yoğunluk olmayacak. Dünyada böyle bir trafiği yaşayan sınır kapısı yok denecek kadar az. İster istemez böyle bir trafik yaşandığında kuyruk oluyor. Gelecek olanlar Trakya Gümrük ve Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinden tüm canlı kameralara bakarak hangi gümrüğün yoğun olduğunu görebiliyor."

Almanya’ya giden Türk işçilerinden Nuri Göktan, 5 saattir sırada beklediğini ifade ederek, "Bulgaristan’ın işlemi yavaş bizleri sürekli bekletiyorlar. Beş saattir bekliyoruz" dedi. Kenan Doğan ise 5 saattir gümrük sahasında çıkış yapmak için beklediklerini kaydederek, her yıl yaşanan kuyruklar için çözüm bulunmasını istedi. İsviçre’ye giden Erdal Kaya ise kuyruğun gümrük dışına bile taştığını belirterek, "Sabah 9’dan bu yana bekliyorum. Kuyruğu Bulgaristan tarafının çözmesi lazım. Pazartesi günü işe başlayacağız. Biz de bir iki gün dinleyip işe gitmek istiyoruz. Diğer kapılarda yoğunluk yok ama yol uzadığı için masraflı oluyor. Bu nedenle gemi ya da diğer yıllardan gitmek istemiyoruz. Ayrıca yolları da kötü o nedenle Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih ediyoruz. Masraflar artarsa araçla gelmeye değmiyor" diye konuştu.

KLAKSONLU PROTESTOYA CEZA ANONSU

Sırada bekleyen araç sürücüleri zaman zaman kuyrukları araç klaksonlarına basarak protesto etti. Bunun üzerine Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nce ‘Gümrük sahası içerisinde klakson çalarak gürültü yapanlara Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem yapılacağı önemle duyurulur’ anonsları yapıldı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)