Tatilciler dönüşte... Gece yarısına dikkat...

Tatilciler dönüşte... Gece yarısına dikkat...

access_time19 Temmuz 2015 14:42
Bayramın son günü trafik yoğunluğu artışa geçti
Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle tatilcilerin İstanbul'a dönüşü başladı.

Seyehat acenteleri yolcu izdihamı ve mağduriyetini önlemek için sefer sayıların arttırırken, ek seferler otogar trafiğini de etkiledi. 

Özellikle Çanakkale, Edirne ve Sakarya'dan İstanbul'a dönen bazı vatandaşlar, trafiğin az olduğu öğle saatlerinde yolculuk yapmayı tercih ettiğini söyledi.

Bolu Dağı'nda trafik yoğunluğu beklenenin altında

Bayram tatilinin son gününde Bolu Dağı'ndaki trafik yoğunluğunun beklenenin altında olduğu gözleniyor.

Bayram tatilini şehir dışında geçiren tatilciler, dönüşyolculuğuna başladı. TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı-Düzce kesimi tünel çıkışı ve viyadüklerdeki ulaşım akıcı şekilde sağlanıyor.

Kocaeli kesiminde yoğunluk

Ramazan Bayramı'nın son gününde dönüşe geçen tatilciler nedeniyle TEM otoyolunun Kocaeli kesiminde uzun araç kuyruğu oluştu.

Otoyolun İstanbul istikametinde oluşan yoğunluk sürüyor. Kandıra gişeleri, Bekirdere ve Gültepe rampası mevkisindeki yoğunluk nedeniyle araçlar yavaş hareket ediyor.

Denetimlerini artıran İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücüleri trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyarıyor.

Trafiğin durma noktasına geldiği bazı noktalarda seyyar satıcılar tatilcilere su satıyor.



TEM otoyolunun Arifiye ve Sapanca kesiminde ise ulaşım aksamadan sürdürülüyor. Herhangi bir tıkanma veya yığılmanın yaşanmadığı bölgede, gece saatlerine doğru yoğunluğun artması bekleniyor.



Topçular Feribot İskelesi

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Yalova'daki Topçular İskelesi'nde hareketlilik başladı.

Bayramın birinci ve ikinci gününde toplam 63 bin aracın iskeleden geçiş yaptığını belirten İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkilileri, bu sayıya bugün 25 bin aracın daha ekleneceğini tahmin ediyor.

İDO, yoğunluk nedeniyle Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısını 14'ten 18'e çıkarırken, Eskihisar-Tavşanlı hattında sefer yapan İstanbullines firmasının da 4 feribotla hizmet verdiği öğrenildi.

Çanakkale'deki iskeleler

Çanakkale Boğazı'nı kullanarak İstanbul ve Trakya yönüne giden tatilciler, Çanakkale'deki iskelelerde yoğunluğa neden oldu. 

Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçirerek, bayramın son gününde dönüşe başlayan tatilcilerin araçları, zaman zaman iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Araç yoğunluğu nedeniyle şehir merkezindeki trafikte de aksamalar yaşandı.

Kırıkkale

43 ilin bağlantı noktasında yer alan Kırıkkale’de, karayolları ve trafik ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışarak, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. 

Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırıkkale’den arife ve bayramın birinci günü toplamda yaklaşık 200 bin aracın geçtiğini belirterek, son iki saatte kentten geçen araç sayısının 14 bine yaklaştığını, akşam saatlerinde araç sayısının dahada artmasını beklediklerini ifade etti.

İSTANBUL EMNİYETİ SAAT VERDİ
 
Geçtiğimiz yıl yaşanan benzeri görüntülerin oluşmaması için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bin 400 kişilik bir kolluk kuvvetiyle sahada görev yapacak. Konuya ilişkin bilgiler veren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, bayram dönüşü trafikte istenmeyen durumların yaşanmaması için aldıkları önlemler hakkında açıklama yaptı. Çamlıca gişelerinde incelemelerde bulunan Metin Alper, bayram boyunca İstanbul’da 109 kazanın meydana geldiğini belirterek, “Bayram dönüşüyle ilgili trafik ekiplerimiz iş başında. Arife gününden beri çalışıyoruz. Bayramın 3’üncü gününe kadar İstanbul genelinde toplam 109 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 207 vatandaşımız yaralandı, 2 vatandaşımız da hayatını kaybetti” dedi.

Gişelerde yoğun trafik oluşmasını engellemek adına önlemler aldıklarını kaydeden Alper, “Bu akşam dönüşlerin yoğun olacağını bildiğimiz için Çamlıca gişelerde, hem Mahmutbey gişelerde havadan destekli olarak uygulamamıza devam ediyoruz. Yaklaşık bin 400 polisimiz iş başında olacak. Esenler Otogarı’nda da önlemimizi artırdık. Geçen yıl 4 kilometreye yakın kuyruk oluşmuştu. Bu bayram bunların yaşanmaması için ekiplerimiz otogarda kamp kurmuş durumda” diye konuştu.

MAHMUTBEY GİŞELER...

Alper, gece saatlerinde trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, “Özellikle Mahmutbey gişelerde trafiğin gece saat 02.00- 03.00 gibi yoğun olacağını düşünüyoruz. Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 10 gündür seri uygulamamız devam ediyor. Toplam bin 125 adet ceza uygulandı araçlara. 18 sürücümüzü mahkemeye sevk ettik, akıl sağlıklarının yerinde olup olmadığının tespiti için. 51 sürücünün belgesine el koyuldu. 18.00 itibariyle helikopterimiz havada olacak. Özellikle göremediğimiz kısımlardaki trafiği bize anlık bir şekilde bildirecek” şeklinde konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

Ehliyet alımı ve yenilemede yeni dönem!

access_time25 Nisan 2024 10:55

Trafik kazalarının artması nedeniyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede uyku apnesi ile ilgili karar çok dikkat çekti. Bu yeni...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)