Tatilcilerin dönüş çilesi

Tatilcilerin dönüş çilesi

access_time17 Haziran 2018 19:15
Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'da Ramazan Bayramı tatilinden dönen tatilcilerin yoğunluğu yaşanıyor. Gece yarısı TEM Kocaeli ve Sakarya mevkilerinde trafik durma noktasına geldi. Bandırma ve Yalova'daki feribot iskelesinde yoğunluk yaşandı
Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerin yanı sıra Anadolu'nun farklı illerinden Kuzey Ege'ye gelen tatilciler, bayramın son günü dönüş için yollara çıkınca Çanakkale-İzmir, Çanakkale-Balıkesir karayollarında araç yoğunluğu oluştu.

3 günlük tatilin son gününde araçlarıyla İstanbul yönüne dönüşe geçen tatilciler nedeniyle sabah saatlerinde uzun kuyrukların oluştuğu Kocaeli TEM geçişinde gece saatlerinde de yoğunluk devam etti.

Trafik durma noktasına gelirken, polis ekipleri geçişleri rahatlatmak için başlattığı çalışmalarını sürdürdü.

İstanbul'a geliş yönündeki yoğunluğun aksine, gidiş istikametinde görülen sakinlik dikkat çekti. 



Çanakkale'de, bayram tatillerini tamamlayan vatandaşlar, iskelelerde de yoğunluğa neden oldu. Dönüşe geçen çok sayıda tatilciyle, Eceabat ve Lapseki iskelelerinde uzun araç kuyrukları meydana geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, yoğunluk nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları gidermek için araçları Demircioğlu Caddesi'nde depolayıp iskeleye gönderdi.

Çanakkale ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ, yoğunluğun azaltılması için gemileri tarifeye bağlı kalmadan saatsiz sefer yapıyor.

Yetkililer, bayram süresince Çanakkale-Eceabat hattında 4, Çanakkale-Kilitbahir hattında 4, Lapseki-Gelibolu hattında 5, Kabatepe-Gökçeada hattında 3, Geyikli-Bozcaada hattında 2, Güney Marmara hattında birer feribot ve deniz otobüsü olmak üzere 20 deniz vasıtasıyla aralıksız seferler yapıldığını kaydetti.
 
 
BALIKESİR 
 
Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki İDO iskelesinde tatilcilerin dönüşe geçmesi nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'dan Balıkesir'in Erdek, Akçay, Ayvalık, Edremit ilçeleri ile güney illere giden ve tatilcilerin dönüşe geçmesi nedeniyle ilçede yoğun araç ve yolcu trafiği oluştu.

Vatandaşlardan gelen talepleri karşılamak üzere İDO tarafından Bandırma-Yenikapı arasında gerçekleştirilecek sefer sayıları artırıldı. Tatil dönüşü nedeniyle ek seferlerin yarın saat 23.55'e kadar süreceği bildirildi.
 
YALOVA
 
Tatili il dışında geçiren İstanbulluların dönüş için Osmangazi Köprüsü'nü de tercih etmeleri sebebiyle geçen yıllara göre kent merkezinden geçen karayollarında, trafik sıkışıklığı ve uzun araç kuyrukları oluşmadığı gözleniyor.
 
Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde ise zaman zaman araç  yoğunluğu yaşanıyor. Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısı tedbir amacıyla  16'dan 19'a çıkarıldı.
 
Tatilcilerden Murat Numanoğlu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden 5  saatte Topçular Feribot İskelesi’ne geldiklerini, söz konusu güzergahın normalde  2 saat sürdüğünü belirtti.
 
 
Bazı araçlar emniyet şeridini işgal ediyor
 
Geçen yıllara oranla iskelede yoğunluğun daha az olduğuna dikkati çeken Numanoğlu "Yine de yoğun. Yollar genel olarak iyiydi ama kalabalık da var. Dikkatsiz insan çok maalesef. Bir de emniyet şeridini neden kullanıyorlar anlamıyorum. Şu an burada emniyet şeridinden geçip de gelen bir dünya araba var." diye konuştu.
 
Termal ilçesinde bayram tatilini yaparak İstanbul'a döndüklerini ifade  eden sürücü Resul Baran da "İskele şu an kalabalık. İstanbul'a herhalde 23.00  gibi ulaşırız. Öyle görünüyor." dedi.
 
Bursa'dan İstanbul'a seyahat ettiklerini aktaran sürücü Mustafa Ören  ise "Yollar güzel. Şimdilik bir yoğunluk yok." ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan, İDO yetkililerinden alınan bilgiye göre, bayramın  başlangıcından itibaren bugüne kadar 55 bin araç taşındığı bildirildi. Bugün  taşınan araç sayısının ise 20 bin olması öngörülüyor.
 
Tatilin son gününde artması beklenen yoğunluk sebebiyle olumsuzluk  yaşanmaması için trafik ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
İZMİR
 
İZMİR'e Ramazan Bayramı tatili için gelenler, dönüş yolunda büyük sıkıntı yaşadı. Araçlar durma noktasına gelen trafikte güçlükle ilerledi.
 
 
Bayram tatilinin son gününde yaşadıkları kente dönüşe geçenler, yoğunluk nedeniyle kilitlenen trafikte zor anlar yaşadı. İzmir'de Işıkkent gişelerinde yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler uzun süredir yolda olduklarını belirterek bir an önce evlerine gitmek istediklerini söyledi. Trafiğe takılan sürücülerden Barış Tanayyen, "Bayram tatili dönüşündeyiz şu an. Bodrum'dan İstanbul'a maalesef bu şartlar altında döneceğiz. Bodrum'da biraz tatil yaptık. Herkes pazartesi günü iş nedeniyle mecbur dönmek zorunda. Herkes bu trafiği çekmek zorunda" dedi. Tatil dönüşünde olduğunu belirten Salih Buru, "İzmir, trafik yönünden İstanbul'dan iyi durumda" diye konuştu. Antalya'dan geldiğini ve İzmir'de yoğunluk olduğunu ifade eden Barış Yeşil, "Sosyal medyada söylendiği gibi anlatmaya gerek yok görüyorsunuz" dedi. Gümüldür'den geldiğini dile getiren Cemil Turan, yoğunluğun bayram sonu arttığını söyledi. Mehmet Çelikeren, "Didim'den geliyorum çok fazla yoğun" diye konuştu.Marmaris'ten gelen Yunus Emre Torgan ise 15 saattir yolda olduklarını belirtti.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal

Radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal

access_time16 Nisan 2024 12:11

Bakan Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı. Yerlikaya, trafikteki radar...

Zorlu Enerji, Avrupa'daki elektrikli şarj ağını genişletecek

Zorlu Enerji, Avrupa'daki elektrikli şarj ağını genişletecek

access_time16 Nisan 2024 12:07

Zorlu Enerji, sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda Avrupa genelinde elektrikli araçlar için şarj istasyonları ağını genişletmek amacıyla stratejik ortaklık kurulduğunu...

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

access_time16 Nisan 2024 10:17

Tesla'nın işten çıkarma planından Çin operasyonları da etkilendi

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

access_time16 Nisan 2024 09:40

İsviçre'nin ulusal gazetesi Blick, Türk Teslası" benzetmesi yaptığı Togg'a övgüde bulunduğu haberinde, "Elektrikli araç, dijital ekosistemi, sürüş ve şarj performansı da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)