Teknolojinin sahibinden 2. el araba satışındaki etkileri

Teknolojinin sahibinden 2. el araba satışındaki etkileri

access_time09 Nisan 2020 20:43
2. el araba satın almak isteyen birisi sadece İnternet üzerinden yapacağı araştırmalar sonucunda dilediği araca ulaşabilecek bir duruma sahip oldu

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların günlük ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılan çalışmalarda da çeşitli değişiklikler oldu. Özellikle satın alma işlemlerinde kullanılan yeni yollar sayesinde birçok kişi satın almak istediği bir ürünü daha kolay ve daha uygun fiyat aralığına sahip olabileceği bir alternatife kavuşmuş oldu. Bu noktada yapılan çalışmalar genellikle İnternet üzerinden yapılan işlemlerde daha fazla kendisini göstermiştir.

Özellikle 2.el araba satın almak isteyen insanların kullanmaya başladıkları ve son dönemde oldukça yaygın bir şekilde kullanılan İnternet siteleri sayesinde birçok olumlu gelişme de yaşanmıştır. Bu gelişmeler sayesinde insanların istedikleri tür araca daha kolay bir şekilde ulaşabilmeleri söz konusu olurken aynı zamanda birçok aracın da aynı anda incelenerek karar verme aşamasında etkili olmaktadır. 2.el araba satın almak isteyen birisi sadece İnternet üzerinden yapacağı araştırmalar sonucunda dilediği araca ulaşabilecek bir duruma sahip olmuştur. Bu durum aynı zamanda sadece bulunduğu bölgedeki araçları değil ülkenin herhangi bir noktasında satışa çıkartılan araçlarında incelemesine fırsat tanımaktadır.

Bu özellik aynı zamanda araçların sahibinden satışa sunulmasına imkân sağlamaktadır. İnsanlar bu noktada satmak istedikleri araçlarını herhangi bir aracı olmadan direkt olarak kendilerinin satışa sunabileceği platformlara sahip olmuşlardır. Bu sayede araçlarını daha hızlı satabilecek duruma gelmeleri sağlanırken aynı zamanda satışa sunulan aracı almak isteyen birisi de doğrudan sahibinden bilgi alabileceği için herhangi bir aksaklığın yaşanmasının da önüne geçilmiş olacaktır. İnternet üzerinden yapılan bu işlemler sayesinde hem alıcı hem de satıcı için oldukça önemli bir adım atılmış olmakta ve satışların normalden daha yüksek bir fiyat aralığında olmaması sağlanmaktadır.

Satışların yüksek fiyatlarda olması aslında hem alıcıyı hem de satıcıyı doğrudan etkileyen bir durumdur. Aslında satışın yüksek olması ilk bakışta satıcı için avantajlı gibi görülüyor olsa da aslında bu durum bazen sorunlara yol açabilir. Özellikle aracın uzun zaman satılamaması ve kendisinin de daha sonra yeniden araç alma durumunda onun da pahalı araç bulması gibi durumlar söz konusu olabilmektedir. Bundan dolayı araç sirkülasyonunun çok olması her zaman bir avantaj olacaktır.

Teknolojideki bu değişim ile birlikte internet üzerinden araba ilanı vermek artık daha kolay ve kullanılışlı olmuştur. 2.el araba seri ilan sitelerinin bazıları belli sayıda ilanı ücretsiz vermekte ve araba ilanı ver diyerek araç satmak isteyenlere yardımcı olmakta. Böylece insanlar daha kolay ilan verebilmekte ve araçlarını satmaktalar.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • fikri mercan03 Mayıs 2020 19:47bende internetten baktım peugeottan bir 2. el araç almayı düşünüyordum zaten

    (%0) (%0)
  • salih ozan10 Nisan 2020 14:25peugeotun 2.el baharının geldiğini kimler biliyor :P :D

    (%0) (%0)