TEM'de 15 kilometrelik bayram kuyruğu

TEM'de 15 kilometrelik bayram kuyruğu

access_time25 Temmuz 2014 15:07
Ramazan Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek isteyenler, TEM Otoyolu Bolu Gerede ve Yeniçağa gişelerinin önünde 15 kilometrelikuzun kuyruklar oluşturdu
Bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenler bu sabah saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. TEM yolunun Kocaeli geçişi ile Gebze Eskihisar Feribot İskelesi’nde sabah birkaç saatlik yoğunluk yaşanmasına rağmen ilerleyen saatlerde trafik normale döndü. Ancak asıl yoğunluğun akşam saatlerinde başlayacağı belirtilirken, bu nedenle hem yollarda, hem deniz işletmelerinde bir dizi önlemler alındı.

Her bayram öncesi olduğu gibi, bu bayram öncesi de trafikte yoğunluk yaşanmaması için alarm verildi. Haftasonu tatili de eklenince 5 güne çıkan bayram tatili değerlendirmek isteyenler bugünden yola çıkmaya başladı. Bayram trafiği yoğunluğunun bu akşam saatlerinde başlayabileceği dikkate alınarak bugünden TEM ve D-100 karayolunda tüm bakım ve onarım çalışmaları durduruldu. Olası kazalarda anında müdahale edilip yolun hemen ulaşıma açılabilmesi için TEM yolunun Kocaeli geçişinde her 5 kilometrede bir trafik ekibi bulunduruluyor.

SABAH KISA SÜRELİ YOĞUNLUK

Trafikte sabah çok erken saatlerde Çamlıca gişelerinden İzmit yönüne kısa süreli bir yoğunluk oluştu. Bu araçlardan Yalova ve Bursa istikametine gidecek olanların bir bölümü TEM’in Bayramoğlu gişelerinden çıkarak Gebze Eskihisar’daki feribot iskelesine yöneldi. İDO ve diğer şirkete ait feribotlarla Yalova Topcçular’a geçti. Ancak bu yoğunluk yaklaşık bir saat sonra sona erdi.

İDO’DAN EK SEFERLER

Bu arada İDO, bugünden itibaren 30 Temmuz Çarşamba gününe kadar uzanan 6 günlük süre içinde birçok hatta ek seferler koydu. Yapılan açıklamada, İDO, 6 günlük sürede yaklaşık 3 bin 550 sefer gerçekleştirerek 3 milyon 160 bin yolcu ve 250 bin araç taşımayı planlıyor.

Bayram tatili boyunca oluşacak yoğunluğa karşı, 6 günlük tatil süresince hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü hatlarında 740 sefer yapılacak.

İDO Feribot ve deniz otobüsü hatlarında sefer sayılarını da artırırken, öngörülenin üzerinde oluşacak talepler de ek seferler ile karşılanacak. Ramazan Bayramı tarifesi kapsamında, 455 Hızlı Feribot, 286 Dış Hat Deniz Otobüsü, 330 İç Hat Deniz Otobüsü ve 2 bin 476 Araba Vapuru seferi ile toplam 3 bin 550’ye yakın sefer yapacak.

Eskihisar- Topçular hattında 17 gemi ile 24 saat yapılacak, aralıksız seferlerde yaklaşık 2 milyon 550 bin yolcu ve 184 bin araç kapasitesi sunacak. İDO ayrıca iç hat deniz otobüsü ve Sirkeci- Harem araba vapuru hattında 26 Temmuz 2014 Cumartesi - 30 Temmuz 2014 Çarşamba tarihleri arasında Pazar günü tarifesi uygulayacak.

BU NOKTALARA DİKKAT

İstanbul’dan yola çıkan araç sürücülerinin TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde, en çok Dilovası Rampası, tüneller ve Hereke geçişi, Mağaraburnu Virajı’nda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Kazaların daha sıklıkla görüldüğü bu noktalarda sürücülerin aşırı hız yapmaktan kaçınmaları ve sollama yapmamaları öneriliyor.

TEM’den gelinp Ankara yönüne gidecek araçların zorunlu olmadıkça İzmit kent içine girmemeleri ve TEM’den yollarına devam etmeleri öneriliyor. Yalova Bursa ve İzmir istikametine gidecek olan ve Eskihisar feribos iskelesine girmeyen araç sürücülerinin ise TEM’in Doğu turnikelerinden İzmit’e girip buradan İzmit-Yalova yoluna girmeleri isteniyor.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Bayram tatilinde otoyolları 11 milyondan fazla araç kullandı!

Bayram tatilinde otoyolları 11 milyondan fazla araç kullandı!

access_time15 Nisan 2024 16:34

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde otoyolları 11 milyon 236 bin 983 aracın kullandığını açıkladı. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve...

Tesla çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracak

Tesla çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracak

access_time15 Nisan 2024 14:35

Elektrikli araba üreticisi Tesla, elektrikli araç pazarında yoğunlaşar rekabetin etkisiyle düşen satışlar nedeniylm küresel işgücünün %10'undan fazlasını işten...

Elektrikli araç kullanıcıları tatilinde şarj problemi yaşadı mı?

Elektrikli araç kullanıcıları tatilinde şarj problemi yaşadı mı?

access_time15 Nisan 2024 11:30

TEHAD Başkanı Berkan Bayram, Ramazan Bayramı tatilinde elektrikli şarj istasyonlarının sıkıntısız hizmet verdiğini belirterek, "Bu süreçte elektrikli otomobil kullanıcıları...

Radar uyarısı yapan sürücülere ceza

Radar uyarısı yapan sürücülere ceza

access_time14 Nisan 2024 15:32

Düzce'de selektörle radar uyarısı yapan sürücülere 45 bin 540 lira ceza kesildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)