Tesla, ilk Model Y’leri fabrikadan çıkarmaya başladı

Tesla, ilk Model Y’leri fabrikadan çıkarmaya başladı

access_time02 Mart 2020 11:54
Tesla’nın fabrikasında üretimi tamamlanan Model Y’lerin tırlarla taşındığı anlara ait görüntüler paylaşıldı.

Tesla’nın geçtiğimiz yıl tanıttığı elektrikli SUV’u Model Y’nin teslimatı önümüzdeki günlerde başlayacak. Ortaya çıkan yeni görüntüler, Model Y’lerin sevkiyatının başladığını gösteriyor. 

Tesla, Model Y sipariş eden bazı kişilere geçtiğimiz günlerde mail göndererek, teslimatın mart ayının ikinci haftası gerçekleşeceğini söylemişti. Geçtiğimiz cuma günü de Tesla’nın Kaliforniya’daki fabrikasının otoparkında Model Y stoklandığı ortaya çıkmıştı. Yeni yayınlanan fotoğraflarda ise Model Y’lerin tırlara yüklendiği görülüyor. Yani Tesla, Model Y’lerin bayi bazında sevkiyatlarına başladı. 

Tesla, Model Y’yi geçen yılın mart ayında tanıtmıştı. Model 3’e dayanan Model Y, 300 mil (yaklaşık 480 km) menziliyle ve Model 3’e göre büyük iç hacmi ile dikkat çekmişti. Ancak Tesla, Model Y’nin teslimat sürecini kendi eliyle yılan hikayesine döndürdü. 

Model Y, tanıtıldığında araçların teslimatının 2020’nin yaz mevsiminin başlarında olacağı duyurulmuştu. Ancak daha sonra Tesla’dan yapılan açıklama ile teslimat tarihi Şubat 2020 olarak değiştirildi. Ortaya çıkan son tablo ise biraz daha farklı oldu. Model Y sipariş eden insanlara geçtiğimiz hafta mail gönderilerek teslimatın mart ayının ortasında yapılacağı bildirilmişti.

Şimdi ilk Model Y’lerin 15 Mart’ta teslim edilmesi bekleniyor. Fabrikadan çıkışı görülen araçların ise mağazalarda sergilenmek ve test sürüşlerinde kullanılabileceği düşünülüyor. Ancak fabrikanın otoparkında sevkiyat araçlarına Model Y yüklemeleri devam ediyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)