Tesla kazayı önceden tahmin etti

Tesla kazayı önceden tahmin etti

access_time29 Aralık 2016 10:28
Elektrikli otomobil devi Tesla aracının trafikte bir kazayı gerçekleşmeden saniyeler önce tahmin ettiği anı gösteren bir video Twitter’da paylaşıldı.

Sürücüsüz otomobiller, yalnızca trafik kazalarının sayısını belirgin bir biçimde azaltmakla kalmayacak, nadiren gerçekleşecek kazaların etkisini de sınırlayacak. İddianın gerçekten pek de uzak olmadığını sonunda gördük. Tesla aracının trafikte bir kazayı gerçekleşmeden saniyeler önce tahmin ettiği anı gösteren bir video Twitter’da paylaşıldı.

Hollanda’da Eindhoven yakınındaki A2 otobanında giden bir Tesla Model X aracını gösteren video, aracın ön kamerasından çekilmiş. Videoda önce otomobilin güvenliğini sağlayan çarpışma önleyici uyarı sisteminin çalışmaya başladığı duyuluyor. 3-4 bip sonrasında Tesla’nın önündeki iki araç çarpışıyor. Aracın erken uyarı sistemi duyulmuyor olsa, çıplak gözle kazanın geleceğini tahmin etmek, öndeki araç görüşü engellediği için, sürüş anında oldukça zor. Ancak Tesla aracının hüneri yalnızca bu kazayı tahmin etmekle sınırlı değil.

Videoyu Twitter’da paylaşan Hans Noordsij Elektrek yayınına yaptığı açıklamada, “Kaza ön görüsünden daha etkileyici olan, aracın, kaza geliyorum dediği anda otomatikman frene basmaya başlamasıydı” diyor.  Otomatikman devreye giren fren sistemi, Tesla aracını saniyeler içinde gerçekleşen kazanın etkilerinden de bu sayede koruyor. Kendisi de bir Tesla Model X sahibi olan Hans Noordsji, olayın kendi aracında geçmediğini not ediyor.

Tesla, geçtiğimiz Eylül’de Autopilot moduna yeni radar özellikleri ekleyen bir yazılım güncellemesi yayınlamıştı. Şirket, geçtiğimiz günlerde Model S ve Model X araçlarına gelişmiş otonom sürüş özellikleri kazandıracak olan Autopilot 2 yazılım güncellemesini önümüzdeki hafta kullanıma sunmayı planladığını da açıkladı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

access_time20 Nisan 2024 15:06

Otomotiv sektörü 2024’ün ilk çeyreğinde, 2023’ün aynı dönemine göre yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama yüzde 1,27’lik artış yaşadı. Üretici üyelerin yüzde 73,3’ü...

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

access_time20 Nisan 2024 14:35

Tesla, Model Y, X ve S'in ABD fiyatlarını 2 bin dolar indirdi.

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)