Tesla Trump'tan muafiyet istedi

Tesla Trump'tan muafiyet istedi

access_time05 Ocak 2019 07:05
Elon Musk'ın şirketi Tesla, Model 3 için Çin'den ithal edilen araba bilgisayarında (beyin) tarifeler nedeniyle zarar ettiklerini bildirerek Trump yönetiminden muafiyet istedi

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc, Trump yönetiminden Çin'e uygulanan tarifelerden muafiyet talebinde bulundu.

Şirketin yeni otomobili Model 3 için Çin'den ithal edilen otomobil bilgisayarının (beyin) maliyeti Trump yönetiminin Ağustos ayında uygulamaya koyduğu yüzde 25 koruma tarifesi nedeniyle yükseldi. 

Şirket, “Bu özel kısımdaki artan tarifeler, maliyetlerin artması ve kârlılığa etkisi nedeniyle Tesla'ya ekonomik zarar veriyor” dedi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Yeni bir tedarikçinin bulunması araçlarımızın güvenliğini ve nihai ürünün tüketicinin kabulünü etkileyecek genel araç kalitesi sorunlarına yol açabilecek düşük parça kalitesi riskini önemli ölçüde artıracak" denildi. 

Diğer otomobil üreticileri de benzer istisnalar aradılar ancak henüz bir cevap alamadılar.

Temmuz ayı sonlarında GM, Çin yapımı Buick Envision spor hizmet aracı istediği muafiyeti alamadı ve satışları yüzde 27 azaldı. 

GM Ekim ayında da, buton kontak anahtarları ve şanzıman yatakları dahil olmak üzere yaklaşık iki düzine parça için istisna talep etti.

Nissan Motor Co. ve Fiat Chrysler Automobiles NV de çeşitli parça ithalatı için muafiyet istedi ancak sonuç alınamadı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)