Ticari araçlar fuarda boy gösterecek

Ticari araçlar fuarda boy gösterecek

access_time20 Mayıs 2016 03:01
​COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı 21-24 Mayıs arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek
İnsan ve yük taşımacılığında ekonomiye büyük katkılar sağlayan ticari araç segmentinin en büyük buluşması olan ‘COMVEX İstanbul Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nın 5’incisi, OSD (Otomotiv Sanayii Derneği), TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) ve TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) iş birliği ile 21-24 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bugüne kadar 100 bin ziyaretçi ve 800 katılımcıya hizmet veren COMVEX İstanbul Fuarı, ticari araçlar sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin sunulacağı en önemli platform haline geldi.

ULUSLARARASI NİTELİKTE

Sanayinin uluslararası ticaretteki konumunu daha etkin kullanmasına ve bölgedeki ticaretten daha fazla pay almasına katkı sağlayacak olan fuar, OICA (The International Organization of Motor Vehicle Manufactureres) Uluslararası Fuarlar Listesi’nde yer alıyor. Ayrıca Türkiye’de kurulmuş ilk uluslararası nitelikli mesleki sivil toplum örgütü olan IPRU (Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği) tarafından da desteklenirken bu yıl TOFED desteğini de alarak şehiriçi yolcu taşımacılığı ve turizm taşımacılığının yanı sıra şehirlerarası yolcu taşımacılığını da tek çatı altında topladı. Bu vesileyle otobüs endüstrisine hizmet ve ürün sağlayan tüm kuruluşlar COMVEX İstanbul’da bir araya gelecek.

KAN BAĞIŞI TOPLANACAK

Bu yıl 5. kez gerçekleştirilecek ‘COMVEX Ticari Araç, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’ 50’yi aşkın ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak. Katılımcı ve ziyaretçilere 90 bin metrekare fuar alanında hizmet verecek olan fuara özel aracıyla gelmek isteyen ziyaretçi ve katılımcılara bin 600’ü kapalı olmak üzere 4 bin 500 araçlık otopark alanı sağlanıyor. COMVEX İstanbul ile Kızılay’ın ortaklaşa yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Sektörün Kalbi Hayat Veriyor” projesiyle fuarda kan bağışı toplanacak. COMVEX İstanbul Fuarı’nda Kızılay Tırı, fuar boyunca kan bağışında bulunmak isteyen fuar katılımcı ve ziyaretçilerinin kan bağışlarını toplayacak. Kızılay verilerine göre Türkiye’de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var ve her bir kan bağışı 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Fuar katılımcıları, ziyaretçileri ve Tüyap personeli proje kapsamında kan bağışında bulunarak ihtiyaç sahiplerine hayat verecek.

KABLOSUZ İNTERNETLE İÇ ALAN NAVİGASYONU

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, fuarın tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, “Dijital dünyanın fuar sektörünün gelişimi için önemli bir unsur olduğunun farkındayız ve değişen teknoloji şartlarının yanı sıra müşteri beklentileri gereği fuar alanımızda devamlı olarak yeni yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda en başta fiber alt yapı üzerine kurulmuş çok güçlü bir iletişim donanımı yatırımı yaparak ‘Tuyap WiFi’ kablosuz internet hizmeti sunmaya başladık. Bir diğer yenilik haberimiz de fuar ziyaretçi ve katılımcıları açısından son derece olumlu etki sağlayacağını düşündüğümüz ve fuarcılık uygulamalarına yeni bir yön vereceğine inandığımız ‘İç Alan Navigasyon’ uygulaması için yapmış olduğumuz çalışmalarımız. Bu çalışmalarımızın son adımına gelmiş olduğumuzu ve kısa süre içerisinde hizmete sunacağımızı gururla söyleyebilirim” dedi.  Ünal, “Yurt dışında ve yurt içinde, İstanbul ve Anadolu fuar merkezlerimizde hazırladığımız yerel, bölgesel ve uluslararası fuarlar ile Türkiye’nin ihracatına ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlıyoruz. 37 yıllık hizmet hayatımız süresince bugüne kadar 46 milyon ziyaretçi, 300 bine yakın katılımcıya hizmet verdik” dedi.

BELEDİYELERİN KONFERANSI

BELEDİYELERİN yetki ve kaynaklarının artırılması, yerel yönetimlerde çevre bilincinin geliştirilmesi, belediyelerin ortak sorunlarına işbirliği içinde çözüm bulunması, büyükşehir belediyelerinin kurulması, belediyelerin uluslararası yerel yönetim kuruluşlarında temsili gibi konularda öncülük yapan Marmara Belediyeler Birliği, fuarda kent içi toplu taşımada yaşamımızın ayrılmaz parçası olan sıkıntıların, çözüm önerilerinin ve ihtiyaç duyulan yenilikleri tatışacak. Marmara Belediyeler Birliği Konferansı hizmet kalitesini ileri götürmek amacıyla belediyeler arası iletişimi arttırmaya katkı sağlayacak. Konferansta kent içi toplu taşımanın en iyi örnekleri, tedarikçi firmaların yeni uygulamaları, araç bakım onarım süreçlerindeki ihtiyaçlar konularında bilgi ve tecrübeler paylaşılacak. 

AYIN ŞOFÖRLERİ ÖDÜLLERİNİ ALACAK

‘AYIN Kaptan Şoförü Ödülleri’ töreni, 4. kez COMVEX İstanbul’da düzenlenecek. Şehirlerarasından kent içine, servisten turizme kadar sektörün tüm temsilcilerini bir araya getiren ödül töreninde, Otokar Servis, Bridgestone Şehirlerarası, Isuzu Turizm ve Temsa Şehiriçi Ayın Kaptan Şoförleri olmak üzere toplam 4 kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Yolcu taşımacılığında kullanılan araçlar, gelişen sanayimizin son teknolojiler ile üretilirken, hayatımızı emanet ettiğimiz şoförlerin eğitimi ve yetiştirilmesi kuşkusuz en önemli öğe. Bu fikirden hareketle yola çıkan Ulaştırma Platformu, geleceğin kaptanlarının yetiştiği Afyon Kocatepe Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı öğrencilerine diplomalarını COMVEX İstanbul’da verecek. Bu tören ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü, bu sene 6. mezunlarını sektöre kazandıracak.

IPRU, ROTA BELİRLİYOR

KARAYOLU yolcu taşımacılığı konusundaki birikimlerin paylaşılacağı bir platform olarak devlet desteği ile kurulan Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) Türkiye’nin liderliğinde 17 ülkeden temsilcisi ile COMVEX İstanbul Fuarı’nda uluslararası karayolu taşımacılığının önümüzdeki yıllarda izleyeceği stratejileri belirleyecek. (Hürriyet / Emre Özpeynirci)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)