Titan Türkiye'deki yatırımını büyütecek

Titan Türkiye'deki yatırımını büyütecek

access_time03 Ağustos 2015 05:09
Brezilya ve Türkiye'de büyüme kararı alan ABD'nin endüstri devi Titan, üs olarak kullanacağı Aydın'daki jant üretim tesislerine yeni yatırım yapacak
Dünya devi markaların jant ve lastikte üretim yükünü taşıyan 502 milyon dolarlık pisaya değerine sahip olan ABD’li Titan Grubu, Türkiye’nin gerek siyasetinde gerekse ekonomisinde adeta stres testi geçirdiği bir dönemde yatırımını büyütme kararı aldı. 
Bu dönemde Türkiye’de bırakın yeni yabancı sermaye girişlerini, para çıkışı olmaması adına bir piyasa beklentisi hakimken, ABD’li endüstri devi iş planlarını masaya yatırdığında belirsizlikleri değil, Türkiye’nin çevresinde hareketlenen ve büyüyen pazarlardaki potansiyeli gördü.  

Doğu Avrupa ve Rusya’nın hızlı büyüyen ve gelecek vaad eden pazarlar olduğuna işaret eden Titan CEO’su Maurice Taylor, dünyadaki 18 fabrikalarından biri olan Aydın’daki tesise yeni yatırım planladıklarını açıkladı. Taylor, Brezilya’da da üretim planlarını gözden geçireceklerini ve gerekirse satın almalar yoluyla büyüme konusunda çalışacaklarını söyledi.

BÖLGESEL ÜS OLACAK

Şirket, Avrupa ve Rusya pazarları için düşük maliyetin yanı sıra kaliteli üretimle ön plana çıkan Türkiye’nin, bölgede bir üs olarak güçlendirileceğine dikkat çekyor. 
Amerikalı grup Aydın’da, Titan Asia Jant A.Ş şirketiyle başta Türkiye pazarı olmak üzere tarım makinalarına yönelik jant üretimi yapıyor. Şirket, Aydın’daki tesisin, Titan’ın Doğu Avrupa ve eski Sovyet cumhuriyetlerinde giderek önem kazanan pazarlara ulaşımında büyük bir destek noktası olduğunu da vurguladı.
CEO Taylor, yatırımın içeriği ve boyutu hakkında bilgi vermekten kaçınırken, Brezilya’daki anlaşmanın gizliliğini koruduğuna ve muhtemel satın alma olacağına dikkat çekiliyor. Jant üretimi, 1980’lerde kurulan Titan’ın ana iş kolunu oluşturuyor. Şirket, bunun yanında iş ve tarım makinelerine yönelik paletler de üretiyor. Lastik ve jant birleştirme işi de yapan Titan, 1993’te lastik işine de girmişti. Titan’ın Rusya’da iki yıl önce satın aldığı Voltyre-Prom şirketi de, bu pazara yönelik tarım lastikleri üretimini gerçekleştiriyor. 

Oldukça kararlı yürüyor

Taylor, son aylarda işlerin istedikleri gibi gitmediğini, pazar koşullarının kendilerini zorladığını itiraf ederken, “Her ne kadar koşullar zorlu olsa da, yatırımlar yapmaya ve yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Şirketimiz, zorlu süreçlerde her zaman çıkış yolunu bulmayı başarmıştır. Yeni yatırımlarla da, yükselişimizi sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.
Geride bıraktığımız ikinci çeyrekte şirketin net satışları 376 milyon dolara gerilerken, ilk yarıdaki cirosu da yüzde 27’lik düşüşle 778 milyon dolar olarak gerçekleşti. 
 
Titan CEO’su: Fransız işçiler tembel

Titan CEO’su Maurice Taylor, verimliliğe odaklanmış bir yönetici. Bunu her fırsatta dile getiren Taylor, Fransız hükümetinin, kapanmak üzere olan bir fabrikayı devralmaları yönündeki teklifi, “Fabrikayı gezdim. Fransız işçiler çalışmıyorlar. 1 saatleri kahvaltı ve yemeklerde, 3 saatleri sohbette geçiyor. Sadece 3 saat çalışıyorlar. Sendika temsilcileri, bana bunun ‘Fransız tarzı’ olduğunu söylüyor. Bizi akılsız mı sanıyorsunuz?” diyerek reddetmişti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)