Tofaş'ın 'Kapasite Artırımı Projesi'ne birincilik ödülü

Tofaş'ın 'Kapasite Artırımı Projesi'ne birincilik ödülü

access_time09 Mayıs 2017 13:51
Tofaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2017 Verimlilik Proje Ödülleri'nde Kapasite Artırımı Projesi'yle Büyük İşletmeler; Süreç İyileştirme Kategorisi'nde Birincilik Ödülü kazandı

Tofaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 2017 Verimlilik Proje Ödülleri'nde Birincilik Ödülü'ne layık görüldü.

Şirket açıklamasına göre, Tofaş'ın yenilikçi adımları bir kez daha ödül aldı. Tofaş, Kapasite Artırımı Projesi'yle 2017 Verimlilik Proje Ödülleri'nde "Büyük İşletmeler; Süreç İyileştirme Kategorisi"nde Birincilik Ödülü'nün sahibi oldu.

Gerçekleştirilen törende, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından verilen ödülü, Tofaş Üretim Direktörü Recep Temizesen aldı.

Ödülle ilgili konuşan Temizesen, şunları kaydetti:

"Kapasite Artırımı Projesi'nin temelleri 2015 yılında atıldı. Tofaş'ta son yıllarda gerçekleşen büyük ürün yatırımlarının ve Egea model ailesinin devreye alınmasını takiben iç ve dış pazarlardan büyük bir talep alıyoruz. Müşterilerimizin taleplerini karşılayabilmek adına uzun üretim duruşları gerektiren geleneksel yöntemlerin dışında, hızla hayata geçebilecek yenilikçi çözümlerden oluşan adımlar atma hedefiyle Kapasite Artırımı Projesi'ni başlattık.

Tofaş mühendisleriyle başlattığımız çalışmamızda, bilinen reçetelerin dışına çıkarak, boya üretim süreçlerini yenileyerek ezber bozan bir projeyi 8 ay gibi kısa bir süreçte hayata geçirdik. Bu ödülü farklı projelerle 2 yıl üst üste almış olmaktan da mutluluk duyuyoruz."

Tofaş'ın ezber bozan boya üretim projesiyle ve yeni bir gövde hattının devreye alınmasıyla, yıllık 50 bin adet araç ilave üretim kapasite artışı sağlandı. Kapasite Artırımı Projesi'nin sonucu olarak yaklaşık 500 ilave çalışan istihdamı oluşturuldu ve önemli bir ihracat potansiyeli daha elde edildi.

Tofaş, 2016 yılında Türk otomotiv tarihinde bir yılda ulaşılan en yüksek üretim rakamı olan 385 bin adetlik üretime imza atmayı başarmıştı. Yenilikçi uygulamaların öne çıktığı kapasite artırımı projesiyle 2017 yılında 400 binin üzerinde üretim hedefleyen Tofaş'ın yıllık üretim kapasitesi 400 binden 450 bin adete yükselmiş oldu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)