TOGG’dan tarihe iz bırakma daveti

TOGG’dan tarihe iz bırakma daveti

access_time18 Temmuz 2020 08:32
Türkiye’nin yerli elektrikli otomobilini üretecek fabrikanın temeli bugün atılıyor. Bu tarihi anda iz bırakmak isteyenlerin üretim tesisinde saklanacak

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) elektrikli otomobil üretim fabrikasının temellerini bugün atılıyor. TOGG, Gemlik İnşaat Başlangıç Töreni’ne özel, “#YenilikteBenDeVarım” başlığıyla bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında TOGG’un Gemlik’teki üretim tesisine adını yazarak bu tarihi ana iz bırakmak isteyenler “www.yeniliktebendevarim.com” adresine davet ediliyor.

Siteye girip adını yazan herkes, adı ve altında “#YenilikteBendeVarım” etiketli bir sertifika ve iki farklı fotoğrafı indirerek sosyal medya hesaplarında paylaşabiliyor. Etkinlik boyunca sitede toplanacak olan isimler Gemlik’teki üretim merkezinde bir kapsül içinde saklanarak tarihe bir iz olarak kalacak.

22 milyarlık tesis

Öte yandan Gemlik’te kurulacak fabrikanın alanında çalışmalar dün gün boyu yoğun şekilde devam etti, arazi de drone ile havadan görüntülendi. 22 milyar liraya mal olacak fabrikada ilk aracın 2022 yılında banttan indirilmesi planlanıyor. 4 bin kişiye istihdam sağlanacak tesiste 5 ayrı model üretilecek.
Türkiye’nin Otomobili’nin üretileceği TOGG mühendislik, tasarım ve üretim tesisleri inşaatına başlama töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün gerçekleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu İnşaata Başlama Töreni”ne ilişkin paylaşımda bulunmuştu. Bakan Mustafa Varank paylaşımında, “18 Temmuz 2020, 17.30, Gemlik, Bursa” notunu düşmüştü.

Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği alan havadan görüntülendi

 

TOGG fabrikasının temel atma tarihi açıkladı

 

Otomotiv sektöründen dev parça ihracatı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)