TOSB, 190 milyon euro yatırım yapacak

TOSB, 190 milyon euro yatırım yapacak

access_time03 Mayıs 2019 10:28
TOSB Başkanı Ömer Burhanoğlu, 2019 yılı içerisinde TOSB’da yer alan 6 büyük otomotiv tedarik sanayi üreticisinin, TOSB içerisinde toplamda 190 milyon euroyu bulacak yeni yatırımlar için kolları sıvadıklarını açıkladı.

Otomotiv tedarik sanayinde Türkiye’nin yüzde 20’lik ihracatını karşılayan Türkiye Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB), bu yıl 6 yeni yatırım ile atağa geçiyor. 120 bin metrekarelik bir alanda kurulacak altı yeni üretim tesisin toplam yatırım hedefi ise, 190 milyon euro… TOSB’da gerçekleşecek yeni yatırımların heyecanını yaşadıklarını belirten Ömer Burhanoğlu, Beyçelik,
Autoliv, Tırsan, Kar Plastik, Cengiz Makine, Mazsan gibi tedarik sanayinin önemli şirketlerinin üretime dönük sıfırdan yeni yatırımlar yapacaklarını açıkladı.

20 milyon Euro’luk yabancı yatırım

TOSB’da yatırım yapacak yeni şirketler arasında yabancı yatırımcıların olduğunu ve 2019 yılında tedarik sanayinde büyük yatırımlar olacağını açıklayan Burhanoğlu, ”Emniyet sistemleri üreticisi olan İsveç merkezli Autoliv, 20 milyon Euro’luk yatırım bütçesi ile inşaatına başladığı yeni fabrikasında direksiyon, emniyet kemeri ve hava yastığı üretimi yapacak. Üretim yapan iki fabrikasını da TOSB’a taşıyacak olan Autoliv, haziran ayına kadar üretime geçmeyi planlıyor. Onun dışında sözleşmeyi yeni imzaladığımız Kar Plastik ise, yaklaşık 10 milyon Euro’luk yatırım ile TOSB’da yer alacak. Tırsan, test sürüş merkezi açacak. Tofaş, Ford gibi dev şirketlere üretim yapan ve otomotiv sektörüne panel radyatör üretimi de yapan Beyçelik Gestamp’ta yeni tesis yatırımları ile bu yıl TOSB’da yerini alacak” şeklinde konuştu.

“Yeni yatırımlarla ilk etapta 2 bin kişilik yeni istihdam sağlayacağız”

Burhanoğlu, “TOSB 2 bin 800 dönümlük bir alana kuruldu. 90 sanayi parselinden şuan 81’nde üretim yapıyoruz. Bölgedeki doluluk oranı yüzde 90’ları bulmuş durumda. Yeni yatırımlarla doluluk oranı yüzde 90’ları aşacak. Gebze’ye sağladığımız katkının yanında 25 bin kişiye de istihdam sağlamanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılında gerçekleşecek yeni yatırımlarla ilk etapta 2 bin kişilik yeni istihdam sağlamış olacağız” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)