Toyota CEO’sundan şok sözler

Toyota CEO’sundan şok sözler

access_time28 Temmuz 2013 08:48
Orhan Özer geçen yıl dip olan satış rakamları için ne söyledi? Toyota CEO’su Japonları nasıl ikna ediyor? Yeni yatırımda üs Türkiye mi, Fransa mı?
Toyota'nın ağırlıklı olarak Avrupa için üreteceği yeni küçük SUV için yatırım yeriyle ilgili herkes son kararı beklerken, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, son noktayı koyuyor: "Üretim yeri için rekabette Fransa yok, yer kesin Türkiye, projenin olup olmayacağı teknik konular üzerinden tartışılıyor, ama çok büyük ihtimalle olacak."
İhracat şampiyonları listesinde ilk 10'da yer alan Toyota, hem üretim hem de ihracat anlamında otomotiv devlerinin başında geliyor. Bu konuma bir de bu sıralar açıklanması beklenen yeni yatırım kararı eklenince, Özer ile dövizin seyrinden Japonya'da alınacak karara kadar konuşacak pek çok konu oluyor:
-Yeni küçük SUV üretiminde son karar ne zaman açıklanacak?
-Eli kulağında çabalıyoruz ama karar çıkmadı daha. 
-Fransa ile rekabette bizi öne çıkaran ya da geriye düşüren nedir?
-Fransa ile rekabet yok. 
-Ama Avrupa Başkanı Didier Leroy o yönde açıklamalar yaptı...
-Projenin olup olmayacağıyla ilgili soru işareti var. Biz sesimizi çıkarmıyoruz, öyle deniyor...
-Ya Fransa ya Türkiye denmişti...
-Yok öyle bir şey. Bir toplantıda Didier Leroy'a soru soruldu bu şekilde, o da bir Fransız olarak Fransa'yı geride tutmamak için bir şekilde cevap verdi. Ama Fransa ile Türkiye arasında bir rekabet yok, projenin yapılıp yapılmamasıyla ilgil bir karar aşaması var. Proje olursa Türkiye'de olacak zaten. Lokasyonda bir kararsızlık yok.
-Olursa neden olur, olmazsa neden olmaz?
-Çok büyük ihtimalle olacak. Bu yıl içerisinde açıklanır. Araç yeni geliştirilen bir araç, teknik olarak iyileştirilmesi, çözülmesi gereken bazı konular var, onlar için çalışılıyor. 
-Olumlu karar çıkarsa size nasıl bir katkısı olacak?
-Her şey ikiye katlanacak. Üretim de adet olarak ikiye katlanacak. 150 milyon Euro'dan biraz daha büyük bir yatırım olur. Var gücümüzle ikna etmeye çalışıyoruz.
GEÇEN YIL DİBİ GÖRDÜK BENİ KOVACAKLAR MI!
-Japonları yatırıma iknada zorlanıyor musunuz?
-Senede zaten en az 2 kere Japonya'ya gidip anlatıyorum. Japonlar seviyorlar zaten Türkleri. Çok pozitifler. İşimiz orada sıfırdan ya da negatiften başlamıyor. Bir Avrupalı şirkete göre daha avantajlı. Hele hele Yönetim Kurulu Başkanımız Türkiye'yi çok seviyor. Kara kaşı kara gözü için sevmiyor, bakıyorlar performansa.
-İSO rakamlarına göre cironuz 2.7 milyar TL'den 2012'de 1.9 milyar TL'ye düşmüş gözüküyor, neden?
-Biz 2006-2007'de 170 binler ürettik, geçen yıl 70 bine düştük. Yani geçen yıl artık bizim dip noktamızdı, bu kabul edilebilir bir şey değildi. Ben bunu da açık açık söylüyorum, Japonya'ya gittiğimde 'Aman kibar olayım' diye bir derdim yok benim. Neyse o. Bedeli ne? Beni kovacaklar mı? Kovsunlar. Hiç o tür bir tereddütüm derdim olmadan anlatabiliyorum kendimi. Japonlar güvendikten sonra çok sorgulamazlar, denileni dinlerler. Ama tabii güven sağlamak kolay değil, ikna olmaları uzun sürer.
-O dip neden oldu?
-2008 krizi oldu. 2007'de Toyota Avrupa'da 1 milyon 267 bin araç sattı. Çok iyi biliyorum, çünkü 2002-2008 arası Avrupa'da Başkan Yardımcısı'ydım. Şu anda satacağımız araç 2013 rakamı 870-880 bin. Avrupa kötüye gitti, sürekli kan kaybediyor. Biz de Toyota Avrupa diye baktığımızda kötü etkilendik açıkçası. 
AB'Lİ KENDİ MARKASINI ALDI
-Avrupa pazarında neden kan kaybettiniz?

-Avrupa pazarı küçüldü, ama bir de Avrupalılar ekonomi kötüye gidince kendi markalarını almayı tercih ettiler. Biz Avrupa'da ithal aracız, orada da yabancıyız algı olarak. Avrupa'da pazar küçüldükçe Avrupalılar kendi istihdamlarını devam ettirmek, fabrikalarını küçültmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. 
COROLLA İLE SIÇRAMA YAPACAĞIZ
-2012'deki dibin ardından yeni başlayan Corolla üretimi sıçrama yaptıracak mı?
-Corolla üretimini getirmek kolay olmadı, çok uğraştık. Bu mücadeleyi tüm çalışanlarımızla yaptık. Kalitemiz iyiydi, daha da ileri götürdük. Bana da düşen gerçekleri Japonya'ya yansıtmak oldu. Corolla'yı bu şekilde aldık. Şimdi bu şekilde sıçrama olması için uğraşıyoruz.
İHRACAT 21 MİLYAR $'I BULUR
-Kur artışları, fiyatları ve ihracat rakamlarını ne kadar etkileyecek sizin hesaplarınıza göre?

-Kurların fiyatlara yansıması iç pazarı ilgilendiriyor. Biz ihracatçıyız, biz üretimin yüzde 90'ına yakınını ihraç ediyoruz. İhracatçı için kur artışı ilave bir rekabet gücü artışıdır. Tabii kurlar çok artsın gibi yıkıcı bir beklenti içinde de değiliz, istikrarlı bir yapının, kurların enflasyonla birlikte hareket etmesini bekliyoruz. Şu anki ilave artış uzun yıllar geride kalan kurun tepki olarak bir dengelenmesi oldu. Şu an makul bir noktadayız. Otomotiv sektörünün ihracatı bence bu yıl, geçen yılı geçip 21 milyar doları bulur. İlk yarıda 10.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. İlk 6 ayda biz Toyota olarak hemen hemen yoktuk, sadece bizim etkimiz zaten 700-800 milyon dolar olacaktır. 
HAFTADA 2 GEZİ RAPORU YOLLADIM
-Japonya, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili size soru sordu mu?

-Japon gazetelerine de yansıdığı için sordular tabii. Haftada 2 rapor yazdım, yolladım tüm o süreçte. Burada neler olup bittiğini anlamak istediler. Ben de raporlarda hem neler olup bittiğini derleyip toparladım hem de kendi yorumlarımı ekleyip yolladım. Sonuç olarak sorun olmadığına ikna oldular. (MELTEM ERSOY – HABERTÜRK)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Başkent'de akıllı taksi uygulaması

Başkent'de akıllı taksi uygulaması

access_time19 Aralık 2019 11:07

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş akıllı taksi uygulamasının ilk örneğini tanıtarak yeni dönemde yaptığı projelerden bahsetti

Bir sonraki arabam elektrikli olacak

"Bir sonraki arabam elektrikli olacak"

access_time28 Temmuz 2017 09:12

Dünyanın en büyük petrol şirketinin patronunun canlı yayında söylediği bu cümle gündeme bomba gibi düştü. Shell'in CEO'su Ben Van Beurden Bloomberg'e yaptığı açıklamada "Bir...

Tofaş CFO’su Reganzani’den çok özel açıklamalar

Tofaş CFO’su Reganzani’den çok özel açıklamalar

access_time01 Aralık 2016 11:19

Dünyayı dolaşıp 1.5 yıl önce Türkiye’ye gelen Tofaş’ın Mali Direktörü Stefano Reganzani yatırımdan ÖTV’ye,Egea’dan hisseye Finansgundem.com’un sorularını...

Gazete ilanıyla girdiği işte başkan oldu!

Gazete ilanıyla girdiği işte başkan oldu!

access_time26 Eylül 2016 14:05

Deniz Kuvvetleri’nden 7 yıl subaylık yaptıktan sonra Hürriyet’te yayınlanan ilanla Anadolu Grubu’nda özel sektöre adım atan Bora Koçak, 20 yıl sonra aynı kurumda başkan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)