Toyota ilk 'interaktif showroom'u Türkiye’de kullanıma sunuyor

Toyota ilk 'interaktif showroom'u Türkiye’de kullanıma sunuyor

access_time17 Nisan 2017 06:34
Toyota, bir ilke imza atarak dünyanın ilk 'interaktif showroom’unu Türkiye’de kullanıma sunuyor. Sanal ve gerçek dünyayı birleştirerek ileri teknolojiyi uygulayan şirket, showroomu müşterilerinin ayağına götürüyor

Toyota “interaktif showroom” uygulaması ile sektöründe dünyada bir ilki gerçekleştiriyor. Bu yeni dijital uygulama ile Toyota’nın showroom danışmanları, üzerinde sensör ve kameraların olduğu dijital bir gözlük ile, Toyota modelleriyle ilgili her türlü bilgiyi sesli ve görüntülü olarak müşterilerinin akıllı telefonlarına, tabletlerine veya bilgisayarlarına anında iletebilecek ve onlarla canlı iletişim kurabilecek.Görüşme sırasında aksesuar, fiyat gibi müşterinin ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgi de sözlü ve görsel olarak verilebilecek. Sanal ve gerçek dünyayı birleştirerek ileri teknolojiyi uygulayan Toyota, böylelikle müşterilerin showrooma gelmesine gerek kalmadan, showroomu onların ayağına götürmüş olacak. İnteraktif showroom uygulaması İstanbul Autoshow ile birlikte müşterilerin kullanımına açık olacak.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın devreye aldığı “interaktif showroom” uygulamasının yeni bir döneme öncülük edeceğini belirterek “Toyota ilklerin markası ve sektöre kazandırdığı birçok ilkler var. Bunun en yeni örneği de bizleri çok heyecanlandıran interaktif showroom uygulamamız” dedi.

Müşteri önce dijitali kullanıyor

Bozkurt, yapılan araştırmalarda otomobil satın alma eğiliminde olanların büyük çoğunluğunun ilk olarak dijital kaynakları kullandığına da işaret ederek şunları söyledi: “Günümüzde en değerli şey zaman. Artık internet üzerinden on-line alışverişler oldukça fazlalaştı. Otomotiv sektörüne baktığımızda da üç beş sene öncesine kadar, otomobil almak isteyenler araştırmalar yapar, bayileri ziyaret eder ve bunun sonrasında karar verirlerdi. Bugün geldiğimiz noktada en çok iki bayi ziyareti yapılıyor. Bu giderek tek bayi ziyaretine doğru gitmeye başladı. Zamanın çok kıymetli olduğu bu dönemde bilgiler internet üzerinden alınabiliyor. Biz statik bilgiler vermek yerine interaktif bir hizmet sunarak zamandan tasarruf edilmesini sağlamayı amaçladık. Bulundukları yerde Toyota bayisi olmayanlara ya da zamanı efektif kullanmak isteyenlere kendilerini showroom’da hissettirecek yeni bir teknolojiyi devreye alıyoruz. İnteraktif showroom uygulamamız ile müşterilerimizi bir anlamda sanal ve gerçek dünyada buluşturarak sektörümüzde yeni bir dönemin kapısını açıyoruz.”

Bozkurt dijital dönüşümün ana faktörü bütünsel dijital stratejiler geliştirmek olduğunu da sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: “Dijitalleşme her zaman gündemimizin ilk sıralarında yer alıyor ve Toyota ülkemizin gelişen teknolojiyi en başarılı şekilde uygulayan şirketlerin başında geliyor. Bunun sonucunda da Toyota olarak Accenture Dijitalleşme Endeksi araştırmasına göre dijitalleşmede en başarılı şirket olma başarısını gösterdik. Her zaman teknolojiyi en etkin ve rasyonel bir biçimde uygulayan bir otomotiv markası olarak dijitalleşmenin markamızın algısını pekiştirdiğine de inanıyoruz."

Dünyada bir ilk olma niteliğini taşıyan “interaktif showroom” uygulaması ile Toyota satış danışmanları, üzerinde sensör ve kameraların olduğu dijital bir gözlüğü takarak müşteri ile interaktif iletişime geçecek. Bu sistemi kullananlar, danışman o an neye bakıyorsa müşteri de kendi bilgisayarı, tableti veya akıllı telefonundan bu görüntüyü görebilecek. Aynı zamanda danışman da karşıdaki kişinin görüntüsünü kendi gözlüğü üzerinde görebilecek ve sesli olarak iletişime geçebilecek.

Uygulama nasıl çalışacak?

Toyota müşterileri bu yeni uygulamaya “toyota.com.tr” üzerinden interaktif showroom için hazırlanan özel bir sayfadan erişecekler. Bu sayfa üzerinde interaktif showroom ile ilgili tanıtım videosu ve görseller bulunacak. Sistemi kullanmak isteyenler sayfada bulunan başvuru formunda yer alan hangi tarih ve saat aralığında görüşmek istediklerini belirterek interaktif görüşme taleplerini iletecekler. Sisteme girilen bu talep, satış danışmanları tarafından kaydedilecek ve istenilen tarih/saatte görüşme, görüntülü ve sesli olarak gerçekleştirilecek.

Yenilenen Toyota Yaris’te Türk imzası

Kapsamlı bir şekilde yenilenen Toyota’nın B segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris’in dış ve iç tasarımı iki başarılı Türk mühendisin başında olduğu ekip tarafından gerçekleştirildi. 90 milyon euroluk yatırımla geliştirilen Yaris’in dış tasarımı Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü Serkan Karaman, iç tasarımı ise Toyota Avrupa Ar-Ge Mühendisi Özgür Taştekin tarafından dizayn edildi. Dinamik lansmanı Hollanda’nın Leiden kentinde gerçekleştirilen Yaris, yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Yenilenen Yaris ile bu segmentte iddiamızı çok daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağız. Tüm ürün gamımızla olduğu gibi yeni 1,5 litrelik benzinli motor ve hibrit versiyonu ile Yaris’in farkı ortaya çıkacak” dedi.

Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü Serkan Karaman, 3 yıllık çalışma sonucunda Yaris’i her zamankinden çok daha ‘Avrupalı’ yaptıklarını belirtti. Karaman, 2011’den bu yana farklı birimlerin birlikte çalışması ile elde edilen deneyimden yararlandıklarını kaydederek şunları söyledi: “Yaris’i geliştirirken özellikle tasarım, kalite, performans ve güvenlik konularına odaklandık. Aracın tasarımını, dinamik performansını ve güvenliğini geliştirmek üzerine 90 milyon euroluk yatırım yaparak 900’den daha fazla yeni parçayı kullandık. Tecrübelerimiz bize yeni bir model çıktığında, genel olarak satış anlamında önce çıkış, ardından da kademeli olarak düştüğünü gösterdi. Fakat Yaris sürekli olarak pazar payını artıran bir modelimiz.” Daha dinamik bir sürüş sunacak şekilde altyapısında güncellemeler yapılan Yaris, aynı zamanda yeni bir motor seçeneği ile de segmentine yenilik getirecek. 150 milyon euro yatırımla geliştirilen tamamen yeni 1,5 litrelik dört silindirli benzinli motor, mevcut 1,33 litrelik motorun yerini alacak.

Bu motor, gelecekte yürürlüğe girecek olan Euro 6c emisyon standartlarını ve Gerçek Sürüş Emisyonları homologasyonu yönetmeliklerini karşılayacak şekilde geliştirildi. Yaris ürün yelpazesi arasında 111 HP’lik 1,5 litre benzinli ve 100 HP’lik 1,5 litre hibrit versiyonunun yanı sıra 69 HP güç üreten 1,0 litre üç silindirli motor da sunulacak. 1,0 litrelik motor, 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, hibrit model e-CVT, yeni 1,5 litrelik benzinli motor ise tercihe göre 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla tercih edilebilecek. Toyota her modelinde olduğu gibi yeni Yaris’i de yüksek güvenlik özellikleriyle donattı. Toyota Safety Sense özelliği de gelişmiş teknolojilere sahip Yeni Yaris’in üst versiyonlarında opsiyonel olarak sunulacak. (Dünya / Aysel Yücel)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)