Toyota istedi Almanya’daki pist kopyalandı

Toyota istedi Almanya’daki pist kopyalandı

access_time29 Nisan 2019 15:38
Yeni modellerinde “heyecan” ve “çekicilik” düzeyini artırma konusunda kendisine yeni hedefler koyan Toyota, Japonya’da inşası devam eden yeni test merkezine, Almanya’nın ünlü yarış pisti Nürburgring’in küçük bir kopyasını da ekledi.

Yeni modellerinde “heyecan” ve “çekicilik” düzeyini artırma konusunda kendisine yeni hedefler koyan Toyota, Japonya’da inşası devam eden yeni test merkezine, Almanya’nın ünlü yarış pisti Nürburgring’in küçük bir kopyasını da ekledi. Japon üretici, toplamda yaklaşık 2.6 milyar dolara mal olması beklenen ve 2023 yılında tam kapasiteyle hizmet vermesi öngörülen yeni test merkezine ilişkin ilk bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Geçtiğimiz günlerde ilk bölümü hizmete açılan merkezde pek çok pist bulunacağı bilgisini veren Toyota, tesisin en can alıcı bölümünün, Almanya’da performans otomobillerinin testleriyle ünlenen Nürburgring’i örnek alan kısım olacağını belirtiyor.

En can alıcı virajlarıyla bu pistin küçük bir kopyasının, kendisini de yarışlara meraklı olan Toyota Başkanı Akio Toyoda’nın emriyle inşa edileceğini belirten şirket, amaçlarının daha heyecan verici performansa sahip araçlar geliştirmek olduğunu vurguluyor. Toyota City’nin dış kısmında yapımı süren merkez, üç farklı bölümden oluşuyor. Dünyanın farklı ülkelerinden seçilmiş yolların taklit edildiği bölümlerin de yer alacağı Shimoyama Toyota Teknik Merkezi, 650 hektarlık alanda kurulu olacak ve 3 bin 300 kişi çalışacak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)