Toyota sürücüsüz aracını görücüye çıkardı

Toyota sürücüsüz aracını görücüye çıkardı

access_time09 Ocak 2018 08:44
Toyota, Las Vegas'ta düzenlenen CES 2018 fuarında, önümüzdeki dönemde piyasaya sürmeyi planladığı sürücüsüz aracı e-Palette'yi tanıttı. Araç, Toyota'nın mobiliteye geçiş hamlesinin belkemiği olacak

Toyota'nın Başkanı Akio Toyoda tarafından tanıtımı yapılan elektrikli aracın özellikle teslimatlarda kullanılması planlanıyor.

Toyoda, tanıtım sırasında yaptığı açıklamada, "Bu araç, sürüş paylaşımı, teslimat ve perakende satış dahil olmak üzere bir dizi kullanıma kolayca adapte edilmiş açık, esnek bir platform. Bugün alışveriş yapmak için mağazaya gitmek zorundasın. Ancak gelecekte mağaza size gelecek." dedi.

Şirket, sponsoru olduğu 2020 Olimpiyatları'nda bir e-Palette modelini piyasaya sürecek.

Toyota, şimdiye kadar Amazon, DiDi, Pizza Hut ve Uber gibi partner firmalarla çeşitli anlaşmalar imzalamıştı. Bu durum e-Palette modelinin pizza veya herhangi bir paket teslimatında kullanılabileceğini ya da kullanıcıyı istediği bir yere götürebileceğini gösteriyor.

BELKEMİĞİ OLACAK

Toyoda, e-Palette için, "Bu platform, otonomi, araba paylaşımı veya mümkün kılmak istediğimiz çok sayıda hizmetin belkemiğini oluşturacak" ifadesini kullandı.

Rakiplerinin artık sadece otomobil üreten firmalar olmadığını belirten Toyoda, bütün gece Google, Apple ve hatta Facebook gibi firmaların n3e yaptığını düşündüklerini, çünkü artık kendilerinin de sadece bir otomobil üretici olmadıklarını ifade etti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)