Toyota Türkiye'de CEO krizi

Toyota Türkiye'de CEO krizi

access_time14 Ekim 2014 05:53
Toyota Adapazarı fabrikası CEO'su Orhan Özer ile Toyota Satış ve Pazarlama'nın CEO'su Ali Haydar Bozkurt arasındaki kriz derinleşiyor
Üretim ve pazarlamasını iki ayrı şirket tarafından yürüten Toyota Türkiye'de iki şirketin CEO'ları arasındaki gerginlikte son durumu Emre Özpeynirci Hürriyet'teki kulis yazısında okuyucularına aktardı. İşte o yazı:

Türkiye’de otomotiv sektöründe üretimi olan markaların genelde yönetimi tek elden yürütülür. Yani satış ve pazarlamayla üretimin başında tek isim vardır. Tofaş, Ford, Hyundai, Mercedes ve Honda gibi dev markalarda işleyiş bu şekilde yürür. Bu markaların tek bir Genel Müdürü veya CEO’su bulunur.

Yönetim şekli olarak Türkiye’de bir tek Renault ve Toyota farklılık gösterir. Bu fark 2 markanın Türkiye’de üretim ile satış ve pazarlama faaliyetlerini 2 ayrı şirket üzerinden yapmasından kaynaklanır. Türkiye’de Oyak Grubu ile ortak olan Renault, satış ve pazarlamayı Renault Mais, üretimi ise Oyak Renault şirketleri üzerinden gerçekleştirirken bu 2 şirketin 2 ayrı Genel Müdürü bulunur. Satış ve pazarlama şirketleri veya distribütörler markaların o ülkedeki yüzü olduğu için sözcülerde bu şirketlerin yöneticileri olur.

Renault’da da durum aynı, yani sözcü Renault Mais’in Genel Müdürü. Oyak Renault Genel Müdürü ise gerekli olduğunda yeni model üretimleri ve ihracat hakkında bilgi verir. Daha fazlası için yetkili değildir.

İKİ ŞİRKET DAHA BAĞIMSIZ

Japon Toyota’da ise durum diğer markalardan biraz farklı. Renault gibi üretim ile satış ve pazarlama şirketleri ayrı ancak Oyak veya diğer markalar gibi bir Türk ortak olmadığından iki şirket birbirinden tamamen bağımsızdır. Bugün Toyota’nın Adapazarı’ndaki fabrikası yüzde 100 Japon şirketin bünyesinde yer alır. Toyota’nın satış ve pazarlama şirketi ise 2009 yılı sonundan bu yana Suudi kökenli ALJ Grubu’dur. Hatırlarsınız, Toyota’nın dünyadaki en büyük distribütörü olan ALJ Grubu Toyota’nın temsilciliğini 2009 yılı sonunda Sabancı’dan 80 milyon dolara satın almıştı.
İşte sorunlar da bu dönemden sonra ortaya çıktı. Normalde markaların sözcülerinin satış ve pazarlama şirketleri olmasına rağmen Toyota’nın iki şirketi arasında uzun süredir çok ciddi bir yönetim daha doğrusu CEO krizi yaşanıyor.

NİYE CEO DİYE YAZILIYOR

Bugün Toyota’nın Türkiye’deki satış ve pazarlama şirketinin tam adı ‘Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama A.Ş.’ Toyota’nın üretim şirketinin ismi ise ‘Toyota Otomotiv Sanayi  Türkiye A.Ş.’ 
Her iki şirketin de CEO’su bulunuyor. Aslında fabrikanın başına 2010 yılı ortasında atanan Orhan Özer’in iki titri var. Biri Genel Müdür diğeri CEO. Son 2 yıldır ne zaman Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt medyaya demeç verse ve haberlerde titri şirketin ismi uzun olduğu için direkt Toyota Türkiye CEO’su diye yazılsa, Orhan Özer’den tepki mesajları geliyordu.

Gazeteciler ise sözcü kimse onun ismini okuyucunun net anlaması için o şekilde verir. Örneğin, Baylas Otomotiv Genel Müdürü yerine Citroen Türkiye Genel Müdürü, Doğuş Otomotiv-Audi Genel Müdürü yerine direkt Audi Türkiye Genel Müdürü diye yazılır. Bunun da sebebi çok açıktır.

AVRUPA BAŞKANI DA VAR

Ali Haydar Bozkurt’a göre çok az ve ağırlıklı olarak Anadolu Ajansı’na konuşan Orhan Özer’in titri de Toyota Türkiye CEO’su diye yazılmış ama bu konuda benzer tepkiler bize ulaşmamıştı. Ama bu mesele yaklaşık 2 yıldır 2 şirket arasında ciddi bir kriz ve gerginlik yaratmış durumda. Bu yüzden Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’deki satışların dışında üretilecek yeni modeller hakkında da açıklama yapmaktan vazgeçti. Orhan Özer de basın karşısına çıkmadığı ve gerçek anlamda sözcü olmadığı için otomotiv gazetecilerinin soruları hep havada kaldı.

Uzun süredir kapalı kapılar ardında yaşanan bu kriz öyle bir noktaya geldi ki yarın Türkiye’de üretime geçmenin 20’inci yılını kutlayacak Toyota’nın daha doğrusu Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi’nin bu özel günü için satış ve pazarlama CEO Bozkurt’a resmi davet gitmediği iddia ediliyor. Son dakika bir davet gelir mi bilinmez ama Toyota Avrupa Başkanı’nın da olacağı bu özel günde markanın Türkiye’deki satış ve pazarlamasını yapan şirketin tepe yöneticisinin çağrılmaması ‘CEO benim’ krizini çok daha üst boyuta taşıyacağı ve bundan artık bir kaybeden olacağı çok açık.  
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)