Toyota'dan ebeveynleri rahatlatan uygulama

Toyota'dan ebeveynleri rahatlatan uygulama

access_time22 Temmuz 2017 01:55
Toyota geliştirdiği "Safe&Sound" mobil uygulaması ile çocukları otomobil kullanırken, huzursuzluk duyan ebeveynlerin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamayı hedefliyor

Toyota geliştirdiği "Safe&Sound" mobil uygulaması ile çocukları otomobil kullanırken, huzursuzluk duyan ebeveynlerin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamayı hedefliyor.

Toyota'dan yapılan yazılı açıklamaya göre şirket, insana verdiği değer çerçevesinde kazalara karşı önlemler konusundaki çalışmalarına yenisini ekledi. Bu kapsamda geliştirilen "Safe&Sound" mobil uygulaması, gençlerin özellikle ilk otomobil kullanma deneyimlerini yaptıkları dönemde, güvende olmalarını sağlamak amacıyla geliştirildi.

Çocukları otomobil kullanırken huzursuzluk duyan ebeveynlerin, kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen uygulama ile hız limitlerinin aşılması ya da seyir halinde cep telefonu kullanılması durumunda sistem devreye giriyor.

Söz konusu aplikasyonla, ebeveynlerin kendi belirledikleri dikkat çekici müzikler çocuklarının cep telefonunda çalmaya başlıyor ve onların dikkatlerini çekiyor.

Farklı müziklerden oluşturulan playlist, absürd ve esprili şarkıları içeriyor ve böylelikle ebeveynler kurallara uymayan çocuklarını esprili bir şekilde uyararak kontrolü eline almış oluyor.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yapılan Yol Güvenliği Araştırması, trafik kazalarının yüzde 60'ının cep telefonu kullanımı nedeniyle gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Türkiye'de ise geçtiğimiz yıl meydana gelen 569 binden fazla trafik kazasında önemli bir oranın araç kullanırken telefonla konuşmak olduğu belirtiliyor.

Yapılan araştırmalarda da sürücülerin yüzde 46'sının trafikte cep telefonu kullanmama kuralına uymadıkları belirlenirken, sürücülerin yüzde 15'inin mesaj yazdığı ve yüzde 24’ünün akıllı telefonlarını kullanarak mesajlarını okuduğu, 24 yaşın altındaki sürücülerde bu oranın çok daha yükseldiği ifade ediliyor.

Ayrıca araç içerisinde cep telefonu kullanımının, kaza riskini 4 kat arttırdığı da istatistiklerde yer alıyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)