Toyota'nın ilk sürücüsüz otomobili yollarda

Toyota'nın ilk sürücüsüz otomobili yollarda

access_time06 Mart 2017 12:55
Toyota, otonom sürüş yeteneğiyle donattığı Lexus LS600HL test otomobiliyle geleceğe dair bir ön izleme sunmuş durumda. İşte, Lexus LS600HL test otomobilinin öne çıkanları...

Toyota Araştırma Enstitüsü (TRI), şirketin ilk otonom yani sürücüsüz otomobilinin tanıtımını gerçekleştirdi. İşte, Prius Challenge etkinliğinde tanıtılan Lexus LS 600HL test otomobili ile sunulan Teknolojiler.

Lexus LS 600HL test otomobili, yüksek çözünürlüklü harita ihtiyacını azaltmak üzere, LIDAR yani radar ve kamera dizilişi ile donatılmış durumda. Şirket, teknolojisinin gelişiminde ise, Chauffeur (Şoför) ve Guardian (Gardiyan) olarak nitelendirdiği iki araştırma yolunda ilerlemiş.

TOYOTA OTONOM TEKNOLOJİSİ İLE DİKKAT ÇEKTİ
Chauffeur, Seviye 4 sürücüsüzlük için geliştirilmiş ve her zaman aktif durumdaki tamamen otonom bir sistem. Seviye 4’te otomobil belirli alanlarda kısıtlanıyor. Seviye 5 ise her yerde çalışabilir niteliğe sahip.



Guardian ise daha çok bir sürücü destek sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Alanı takip eden ve sürücüyü tehlikelere karşı uyaran sistem, gerekli gördüğü anda kontrolü eline alıyor.

Toyota, Guardian sisteminin çok daha hızlı ve Chauffeur’a göre çok daha yaygın bir biçimde hayata geçirileceğine inanıyor. Hatta benzer teknoloji şimdiden, şirketin Otomatik Acil Durum Freni’nde yer bulmuş durumda.

-Bu test otomobili, Toyota’nın 2015 yılında Toyota Araştırma Enstitüsü’ne yaptığı milyar dolarlık yatırımın bir parçası olarak gösteriliyor. Enstitü, otomobiller için yapay zeka ve ev için robot asistanlara odaklanmış olmasıyla şirketin geleceğe yönelik önemli bir yatırımı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)