Toyoto da Türkiye'den ABD'ye otomobil satacak

Toyoto da Türkiye'den ABD'ye otomobil satacak

access_time04 Temmuz 2016 06:17
Ford Otosan ve Tofaş’tan sonra Japon Toyota da Adapazarı’nda üreteceği yeni kompakt SUV modeli C-HR’yi Türkiye’den ABD’ye ihraç edecek
Japon otomotiv devi Toyota'nın Türkiye'de üreteceği otomobiller ABD'ye ihraç edilecek. Konuyla ilgili Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberi şöyle:

Otomotivde rüşdünü ispatlayan, kalitesini ve üretimini her geçen gün arttıran Türkiye, otomotivin anavatanı Amerika’ya olan ihracatında da yükseliş yaşıyor. Önce Ford Otosan’ın Gölcük’te ürettiği Transit Connect’in ardından Tofaş Bursa’da ürettiği Doblo’yu Ram markasıyla Amerika’da satmaya başladı. Bu araçlar Amerika kıtasına ihraç edilen ilk Türk yapımı hafif ticari araçlar olarak kayıtlara girdi. Bu yılın başında ise Tofaş yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla Bursa’da geliştirip üretmeye başladığı Fiat Egea Ailesi’nin sedan versiyonunu Amerika kıtasına satacağını duyurdu. Bu da Türkiye’den Amerika kıtasına ihraç edilecek ilk otomobilin müjdesiydi. Bu yıl içinde ilk etapta Meksika’da pazara sunulacak olan Egea, burada Dodge Neon ismiyle satılacak. Tam Amerika’ya ihracat haberleri bununla sınırlı derken bir önemli müjde de Japon Toyota’dan geldi.

DETROIT’TE SERGİLENECEK

Japon otomotiv devi Toyota’nın 350 milyon Euro yatırımla Adapazarı fabrikasında üretmeye hazırlandığı kompakt SUV modeli C-HR’ye de ABD yolunun gözüktüğü öğrenildi. Avrupa için tasarlanan modelin global pazarlardan da büyük ilgi görmesi üzerine, ABD’ye ihracatı gündeme geldi. Toyota C-HR’nin iç tasarımının gösterildiği Milano’daki toplantıda konuşan Toyota Avrupa’nın Kıdemli Mühendisi Mehmet Fatih Kale, Detroit Otomobil Fuarı’nda gösterilecek aracın, ABD’de de satılacağını açıkladı. C-HR’nin iç tasarımından sorumlu ekipte yer alan Mehmet Fatih Kale şöyle konuştu:

AVRUPA’DAN 2. MODEL

“Toyota Avrupa’da 9 yıldır çalışıyorum. Öncelikle bir Türk olarak böyle büyük bir projede bulunduğum için çok mutluyum. Çünkü Toyota C-HR, Toyota için çok önemli bir model. Türkiye’de üretilecek olması ve sadece Avrupa için tasarlanan ancak tüm dünyanın beğenisini kazanarak global bir model haline gelmesi beni çok heyecanlandırıyor” dedi. C-HR ile birlikte Toyota’nın Avrupa’dan Amerika’ya ihraç edeceği model sayısı ikiye çıkacak. Toyota, Fransa fabrikasında ürettiği Yaris Hybrid modelini ABD’ye ihraç ediyor. Toyota, Ford Otosan ve Tofaş’tan sonra Türkiye’den ABD’ye ihracat yapan üçüncü firma olacak.

C-HR İLE İÇERDE DE RADİKAL DEĞİŞİKLİK

İTALYA’da ilk kez gösterilen C-HR’nin yeni iç tasarım mimarisi, Toyota’nın sadece dış tasarımda değil, aynı zamanda iç tasarımda da radikal bir değişikliğe gittiğini gösteriyor. Toyota, C-HR’nin tasarımı ile markanın yeni yüzünü de tüm dünyanın beğenisine sunuyor. 2014 yılında Paris’te ve 2015’te Frankfurt Motor Show’da büyük bir ilgi çeken konsept aracın üretim versiyonuyla aynı olması için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Mehmet Fatih Kale, “Mühendislik ekiplerinin büyük desteğiyle birlikte her detayın mükemmel olması sağlandı. Sonuç olarak Toyota’daki en iyi dokunsal kaliteyi yakaladığımıza inanıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE YILDA 15 BİN SATILACAK

TOYOTA Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, son yıllarda C-HR modelinin de içinde bulunduğu segmentin büyümeye devam ettiğini belirterek, 2005’de 4 modelin bulunduğu segmentte model sayısının 2015’te 14’e ulaştığını söyledi. Bozkurt, “2020’de ise 20’nin üzerinde modelin var olacağı öngörülüyor. Heyecanla beklediğimiz C-HR modelimiz, Corolla’dan sonra satışlarımızı ivmelendirecek en önemli modelimiz olacaktır. Avrupa’dan önce kasımda Türkiye’de satışa sunacağımız yerli üretim Toyota C-HR için yıllık 12-15 bin bandında bir satış hedefimiz var” diye konuştu. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)