TRAFI, 3 yeni şehirde hizmete girdi

TRAFI, 3 yeni şehirde hizmete girdi

access_time19 Şubat 2016 15:10
Kullanıcıların “Toplu taşıma ile bir yerden bir yere nasıl giderim?” sorusuna çözüm bulan TRAFI, Adana, Konya ve Kayseri'de de kullanıma sunuldu
Hızla büyüyen toplu taşıma uygulaması TRAFI, Adana, Konya ve Kayseri’de yolcuların kullanımına sunuldu. Tamamen ücretsiz olan TRAFI sayesinde kullanıcılar, en uygun toplu taşıma alternatiflerini, ücret ve süre bilgisiyle birlikte anında öğrenebiliyorlar. Üstelik çevrimdışı modu sayesinde TRAFI, internet bağlantısı olmadan da çalışabiliyor.

İstanbul, 17 Şubat 2016 Toplu ulaşım teknolojileri ve mobil uygulamalar alanında faaliyet gösteren Litvanya merkezli teknoloji şirketi TRAFI, aynı ismi taşıyan uygulamasına 3 yeni şehri daha dahil etti. Türkiye’nin en beğenilen* toplu ulaşım mobil uygulaması olan TRAFI, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan sonra Adana, Konya ve Kayseri’de de hizmet vermeye başladı. Şehir içinde bir yerden bir yere toplu taşıma araçları ile nasıl gidileceği bilgisini kullanıcılara sunan TRAFI, bu açılımı ile birlikte Türkiye’de aktif olarak hizmet verdiği şehir sayısını 7’ye çıkardı.

Dünyada Brezilya, Litvanya, Letonya, Estonya, Rusya gibi ülkelerde hizmet veren uygulama, Apple iOS ve Android platformlarının yanı sıra ayrıca web’den kullanılabiliyor. Kullanıcılar TRAFI’ye nereden nereye gitmek istediklerini yazdıklarında, uygulama onlara en uygun toplu taşıma alternatiflerini sıralıyor. Üstelik aracın durağa geliş saati, tahmini varış süresi ve ücret bilgisiyle birlikte.

TRAFI Türkiye Ülke Müdürü Emir Gelen, özellikle Anadolu kentlerine yönelik yapılanma ve iyileştirme çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirtti: “Amacımız, belediyelerimizin ve ilgili ulaşım birimlerinin büyük bir özveri ile işlettikleri ve denetledikleri toplu taşıma araçlarına daha fazla yolcuyu çekerek şehirlerin trafik yükünün çözümüne bir nebze katkı sağlamak, ve şehirleri daha yaşanılabilir bir hale getirmektir. TRAFI ile toplu taşıma kültürünün pekişmesine katkı sağlıyor, bu alandaki farkındalığı elimizden geldiğince artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Emir Gelen, TRAFI’nin Türkiye’deki çalışmalarının toplu taşıma ve ulaşım ekosistemindeki tüm paydaşlar için büyük önem taşıdığına dikkat çekti: “Ülkemizdeki belediyeler ve ulaşım birlikleri, ulaşım hizmetleri konusunda çok ileri noktadalar. Adana, Konya ve Kayseri şehirleri, Anadolu açılımımız için lokomotif kentler. Bu şehirlerde TRAFI’yi görmek isteyen çok ciddi bir kullanıcı kitlemiz vardı, ve sonunda başardık.”

2014 yılında Türkiye’yi sistemine dahil eden TRAFI uygulaması, an itibarı ile Litvanya, Letonya, Estonya, Rusya, Brezilya ve Türkiye’de toplu taşımaya ilişkin rota ve güzergah bilgisi oluşturuyor. 2014 yılında Apple Türkiye tarafından “En İyi Uygulamalar” arasında listelenen TRAFI, Google tarafından ise “Editör’ün Seçimi” ve “En İyi Geliştirici” ibarelerine layık görüldü.

TRAFI’yi benzer uygulamalardan ayıran en büyük özellik, aktif olduğu şehirlerde yalnız otobüs değil, aynı zamanda metro, tramvay, minibüs, dolmuş, vapur gibi diğer toplu taşıma araçlarını da sorgulamalarına dahil etmesi olarak görülüyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya ve Kayseri’de hizmet veren TRAFI’yi, Google Play Store’dan ya da Apple App Store’dan indirebilir, ya da web.trafi.com adresinden kullanmak mümkün.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)