Trafik sigortasında en ucuz ülke Türkiye

Trafik sigortasında en ucuz ülke Türkiye

access_time27 Mayıs 2014 17:19
Zorunlu Trafik sigortası fiyat karşılaştırmalarında Avrupa'daki fiyatlar içerisinde en uygunu oldu...
Generali sigorta şirketi, Avrupa’da ve Türkiye’de Zorunlu Trafik sigortasına ödenen rakamları araştırdı. Araştırmanın sonuçları, Avrupa’da zorunlu trafik sigortası için sürücülerin cebinden Türkiye’ye oranla dört kat daha fazla para çıktığını ortaya koyuyor. Generali sigorta şirketi, Avrupa’da ve Türkiye’de Zorunlu Trafik sigortasına ödenen rakamları araştırdı. Araştırmanın sonuçları, Avrupa’da zorunlu trafik sigortası için sürücülerin cebinden Türkiye’ye oranla dört kat daha fazla para çıktığını ortaya koyuyor. Söz konusu farklılığın temelinde birçok farklı parametrenin olabileceğini ileten Generali, tüm ülkelerde iyi sürücüye iyi fiyat vermenin de önemine de vurgu yapıyor. 
Generali, Avrupa’da ve Türkiye’deki zorunlu trafik sigortasına ödenen rakamları araştırdı. Generali böylece değişik parametrelere dayalı olarak fiyatlandırmanın ülkeler bazında ne kadar fark edebileceğini ortaya koydu. Araştırmanın sonuçları, Avrupa'daki araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası için Türkiye’deki araç sahiplerine göre çok daha farklı rakamlar ödediğini gösteriyor. Avrupa’nın çeşitli ülkelerini kapsayan araştırmada Türkiye, yıllık ortalama 89 Euro ile zorunlu trafik sigortasına ödenen miktarda son sırada yer alıyor. Listenin ilk sırasında ise yıllık ortalama 438 Euro ile İsviçre ve 431 Euro ile İtalya yer alıyor. İsviçre aynı zamanda GSYİH oranlarında bakıldığında geçtiğimiz yıllarda dördüncü sırada yer almıştı. İtalya ve İsviçre’yi sırasıyla 258 Euro’yla Avusturya ve 214 Euro’yla Almanya takip ediyor. 

“GSYİH ORANLARINI UNUTMAMAK GEREKİYOR”

Doğu Avrupa ülkelerinde ise, zorunlu trafik sigortasının Batı Avrupa’ya kıyasla daha düşük olduğu göze çarpıyor. Bu ülkeler arasında Slovenya 212 Euro’yla ilk sırada yer alırken, onu sırasıyla 196 Euro’yla Hırvatistan, 136 Euro’yla Slovakya, 126 Euro’la Çek Cumhuriyeti ve ortalama 103 Euro’yla Polonya takip ediyor. Sigorta devi Generali, araştırmasıyla ulaştığı bilgiler dahilinde güvenli sürüşün önemine de dikkat çekiyor. Avrupa ülkelerinde kaza oranı düşük olan sürücüler yıl içinde poliçelerini yenilerken, kaza yapmış sürücülere oranla çok daha az prim ödüyor. 
Konuyla ilgili olarak Generali Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric şöyle dedi: 
"Generali Sigorta olarak tüm sürücüleri güvenli sürüş konusunda çok daha hassas olmaya davet ediyoruz. Bu konu, kaza oranlarının en aza indirilmesi, can ve mal kaybının yaşanmaması adına çok büyük önem teşkil ediyor. Ayrıca, yıl boyunca herhangi bir kazaya karışmamış sürücüler kaza yapanlara oranla çok daha düşük primler ödeyerek zorunlu trafik sigortası poliçelerini yenileme imkanına sahip oluyor.Söz konusu değerlendirmeyi yaparken kuşkusuz aynı zamanda GSYİH oranlarını da unutmamak gerekiyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)