Trump, otomotiv sektörüyle ters düşebilir

Trump, otomotiv sektörüyle ters düşebilir

access_time15 Ağustos 2017 10:15
NAFTA müzakerelerine hazırlanan Trump yönetimi, Amerikan otomotiv sektörüyle ters düşebilir

ABD'de Trump yönetimi, 23 yıllık Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) Kanada ve Meksika ile yeniden müzakereye bu hafta başlayacak. Ancak Başkan Donald Trump, Meksika ile giderek büyüyen ticaret açığını kapatmak ve otomobil ve parçalarının menşe kurallarını sıkılaştırmak istediği müzakerelerde, Amerikan otomotiv sektörü ile ters düşebilir.

Reuters'ın haberine göre, NAFTA konusundaki öfkesi, diğer tüm sektörlerden daha fazla otomotiv sektöründe odaklanan Trump, otomobil fabrikalarını, ABD'deki istihdamı ucuz işçilik bulabildikleri Meksika'ya kaydırmakla suçluyor.

"İmalatta istihdamı artıracak politika benimsenmeli"
Sektörün önde gelen isimleri, ABD'de imalat sektöründe istihdamı artırmanın daha iyi bir yolunun, otomobil ihracatını artıracak politikalar benimsemekten geçtiğini söylüyorlar.

Kanadalı ve Meksikalı müzakerecilerin bu hafta Washington'da başlayacak görüşmelerde zorlanacakları bir başka konu da ticaret anlaşmazlıklarının çözümü için kullanılacak mekanizma olacak.

ABD, bazı Meksika ve Kanada mallarının haksız sübvansiyonlardan yararlanmasına imkan verdiğini iddia ettiği "19. Bölüm" olarak bilinen bir hükmü kaldırmak istiyor. ABD temsilcileri, aynı zamanda kur manipülasyonunu da engelleyici hükümleri anlaşmaya koymak istiyorlar. Görüşmeler, NAFTA içinde önemli bir oto üreticisi olan Kanada için de hassas.

2018 başında sonuç almak istiyorlar
Müzakereler çarşamba günü Washington'da başlayacak. Yetkililer 2018 Temmuz ayında Meksika'da yapılacak başkanlık seçimi ve 2018 Kasım ayında ABD'de yapılacak Kongre ara seçimlerinden kaynaklanabilecek sorunlarla karşılaşmamak için 2018 başında sonuç almayı planlıyorlar.

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

ABD'deki gemi kazası sonrası otomotiv sektörü endişeli

ABD'deki gemi kazası sonrası otomotiv sektörü endişeli

access_time27 Mart 2024 12:07

ABD'nin Baltimore kentinde bir geminin çarpması sonucu yıkılan köprü nedeniyle, otomotiv sektörü acil durum planları yaparak araç sevkiyatlarını diğer limanlara yönlendirmeye...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)