Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi toplandı

Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi toplandı

access_time22 Ekim 2018 10:24
Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi toplandı. Toplantıda sektörün noter işlemleri ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü

Türkiye Otomotiv Ticaret Meclis Toplantısı, Yüksel Mermer başkanlığında, Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gülüzar Irmak ve beraberindeki yetkililerin geniş katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda, sektörün noter işlemleri ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Irmak, toplantıya katılımlarından duydukları memnuniyeti ileterek, ilerleyen süreçlerde de Meclis ile iletişimde kalarak koordineli çalışmalar yürütmeyi arzu ettiklerini ifade etti.

Toplantının ikinci bölümünde, araç kiralama sektörünün yaşamakta olduğu sıkıntılar görüşüldü. Ticari araç kiralamadaki engeller, araç kiralama şirketlerinden kiralanarak, iade yükümlülüğü doğmasına rağmen iade edilmeyen, hukuki dayanaktan yoksun olarak kullanılmaya devam edilen ve/veya suça konu edilen araçlar ve başta kamu bankaları olmak üzere, bankacılık sektörünün araç kiralama sektörüne destek vermesi konusunda gerekli girişimlerin yapılması konuları değerlendirildi.
Toplantı, önümüzdeki dönemde Meclisin Kamu kurum ve kuruluşları ile iletişimde bulunacağı konuların ve çalışma yol haritasının belirlenerek karar bağlanmasıyla sona erdi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)