Türkiye, yeni Superb’nin en büyük pazarı olacak

Türkiye, yeni Superb’nin en büyük pazarı olacak

access_time04 Mayıs 2015 09:36
Skoda’nın amiral gemisi Superb yeni yüzüyle Ağustos’ta satışa sunulacak. Türkiye, Rusya’yı sollayarak yeni Superb’in en gözde pazarı haline gelecek
Skoda’nın ‘amiral gemisi’ Superb’in üçüncü jenerasyonu için geri sayım başladı. Skoda’nın D sınıfında yer alan modeli Türkiye’de ilk kez Uluslararası İstanbul Autoshow Fuarı’nda tanıtılacak ve Ağustos ayında satışa çıkacak.

Bu yıl Fabia’dan sonra Türkiye pazarına sunacakları ikinci önemli yeniliğin Superb olduğunu belirten Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, her iki modelin de markaya daha fazla dinamizm katacağına inandıklarını söyledi.

4 Skoda’dan biri Superb

Yeni Superb’in en önemli üç pazarından birinin Türkiye olacağına dikkat çeken Senyücel, “Geçen yıl Türkiye pazarında satılan her 4 Skoda’dan biri Superb’di. Dolayısıyla markamızın pazar ve satış adetleri açısından çok önemli konumda” diye konuştu. Mevcut ile yeni Superb modellerinden bu yıl toplam 4 bin 500 adet satmayı hedeflediklerini vurgulayan Senyücel, 2016’da bu rakamı 5 bin 500 adedin üzerine çıkarmayı istediklerini kaydetti.

Türkiye, göstereceği bu performansla Rusya’yı geçerek Avrupa’da en çok Superb satılan ülke konumuna yükselecek.

3 farklı motor seçeneği var

Yeni Superb bir önceki jenerasyona göre yüzde 30 daha tasarruflu. Araç ilk etapta manuel vitesli 1.4 TSI benzinli, 1.6 TDI dizel ve 2.0 litre dizel otomatik motor seçenekleriyle sunulacak. Otomobilin motor gamı Eylül’ün ikinci yarısından itibaren 1.4 TSI ile 1.6 TDI için DSG seçeneği ve en güçlü üye 280 beygirlik 2.0 TSI 4X4 DSG ile tamamlanacak.

Yürüyen salon gibi...

Yeni Superb’de, geniş ön ızgara, ayırt edici tasarıma sahip LED farlar, coupe görüntüsü sağlayan arkaya doğru alçalan tavan tasarımda öne çıkan unsurlar. 4861 mm uzunluğa sahip olan araç eski Superb’e oranla 28 mm daha uzun. Superb, 1864 mm ile sınıfının en geniş modeli unvanına sahip. Araç arka koltukta yolculuk yapacaklar için segmentin en geniş alanını sunuyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)