Türkiye'de de satılacak!

Türkiye'de de satılacak!

access_time22 Ekim 2014 09:41
VW Güney Amerika birimi yeni Fox Pepper’i ay sonunda Sao Paulo Auto Show’da tanıtmaya hazırlanıyor
Üretime hazır bu konsept araba Volkswagen’in eski modellerinden Fox’un mirasını canlandırıyor.

Pratik kullanıma ve ekonomik modellere duyulan ihtiyaç arttıkça markalar küçük segmentlerinde ürün gamlarını çeşitlendirmek üzere yeni modeller geliştirirken VW bu eski modeli yeniden yaratıyor. Brezilya’da 3 ve 5 kapılı Polo’larla aynı platform üzerine inşa edilecek Yeni Fox Pepper Golf 7 den tasarım alıntıları da taşıyor.

VW Alltrack ve GTI kasalarının karşımı gibi düşünülebilecek araba daha tutucu bir görünüme sahip olsa da egzozları ve kırmızı GTI çizgileriyle spor öğeler de barındırıyor.

Pepper kelimesi İngilizce’de biber anlamına geldiğinden Lansman rengi olan ve adına da çok uyumlu olan bu kırmızının ismi ise Red Tornado. VW Sao Paulo Otomobil Fuarı’nda bu modele olan ilgiyi istatistiklere dökerek arabanın aldığı tepkilere göre üretilip üretilmeyeceğine karar verecek. Eğer üretilirse de önümüzdeki sene yollarda olacak.

Yenilikçi ve çevreci olan bu araç aynı zamanda kaputunun altında bir dizi yenilikler de barındırıyor. Hava kirliliğini azaltmanın alternatif yollarından biri olan etanol yakıtını da kullanabilecek bir versiyonu olacak arabanın 1.6L MSI motorundan 120 hp güç elde edilebiliyor. Bu değerle 0-100 hızlanmasını 9,8 saniyede yapan ve 189 km/s maksimum hıza ulaşabilen bu arabada benzinli motorlar kullanılırsa bu değerlerin 10,3 saniyeye ve 183km/s ‘e düşmesi söz konusu.

VW’in 2011 yılında UP! modelini piyasaya süreceği yönünde söylentiler çıksa da bu küçük model ülkemizde satışa sunulamadığından Fox Pepper Avrupa’da satışa sunulduğu takdirdeTürkiye’de de yollara çıkması kuvvetle muhtemel gibi görünüyor. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)