Türkiye’den çıkan Aston ‘Kral’lar gibi dönüyor

Türkiye’den çıkan Aston ‘Kral’lar gibi dönüyor

access_time22 Temmuz 2014 09:54
Borusan Otomotiv’le yollarını ayıran İngiliz süper spor otomobil üreticisi Aston Martin, bu kez geri dönüş için Royal Motors ile masaya oturdu
İngiliz süper spor Otomobil üreticisi Aston Martin, Borusan Otomotiv’le geçen yıl yollarını ayırdıktan sonra bir anlamda Türkiye pazarından çekilmişti. Ancak şimdilerde, Aston Martin’e yeniden dönüş yolu açabilecek bir gelişme yaşanıyor. Nitekim 2009’da borusan otomotiv ile Aston Martin’in distribütörlük seçiminde finale kalan ve kısa süre önce Rolls Royce’un temsilciliğini alan Royal Motors, İngiliz firmayla görüşmeler yapıyor.

Söz konusu gelişmeyi doğrulayan Royal Motors’un sahibi Artuğ Aysal, görüşmelerin halen devam ettiğini, henüz somut bir sonuca varılmadığını kaydetti. Astan Martin’in distribütörlüğü için 2009 yılında 8 firmanın başvurduğunu, ancak finale Borusan Otomotiv’le birlikte kendilerinin kaldığını anlatan Aysal, “O dönemde Borusan Otomotiv’i tercih etmişlerdi. Ancak geçen yıl Borusan distribütörlüğü bırakzınca, yeniden talip olduk. Bizden başka firma olup olmadığı konusunda ise bilgimiz yok” dedi.


‘Eskisi gibi değiliz’

Aston Martin’in distribütörlüğünün, bugünkü yüzde 189’luk vergilerle ve firmanın teklif ettiği fiyatlarla çok zor olduğunu anlatan Aysal, “Aslında eskisi kadar istekli değiliz. Ancak günün birinde vergiler normale dönerse satış yapılabilir. Ayrıca Aston Martin’in geleceğe ilişkin planları var. Lüks SUV çıkaracak. SUV modeli, Türkiye’de iş yapar” ifadesini kullandı.

Rolls Royce distribütörü olmalarının ve daha önce çok miktarda Aston Martin satışı yapmalarının, şanslarını artırdığını kaydeden Aysal, “Firmayla görüşmelerde showroom, yedek parça ve araç stoğu konularında ciddi pazarlıklar yapılıyor. Ayrıca vergilerin yüksekliğini de anlatmaya çalışıyoruz. En azından Danimarka gibi vergilerin yüksek olduğu bir ülkeyle benzer fiyatlar talep ediyoruz” diye konuştu.


Vergiler etkili olmuştu

2010 yılının ekim ayından itibaren Aston Martin’in Türkiye distibütörlüğünü yürütmeye başlayan Borusan Otomotiv, bunun için İstanbul’da lüks bir showroom da açmıştı. Bir yandan lüks otomobil vergilerine getirilen artışlar, diğer yandan da satış adetlerinin istenilen düzeylerin altında kalması, bu birlikteliğin “anlaşarak sonlandırılması”na neden oldu. Ve geçen yıl ağustosta, Borusan Otomotiv distribütörlüğü bıraktığını bildirdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)