Türkiye'nin lideri oluruz ama....

Türkiye'nin lideri oluruz ama....

access_time30 Eylül 2013 11:09
Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu, VW’nin bu yılki hedefleri ve yatırımları hakkında önemli açıklamalar yaptı...
Volkswagen Grubu’nun Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu, bu yıl VW’nin Türkiye’de pazar lideri olmasını hedeflediklerini belirterek, “Ancak liderlik farklı VW’nin yatırım kararı farklı. Yatırım görüşmeleri bizim dışımızda gelişiyor” açıklamasını yaptı. İlk 8 ayda lider durumda olan Volkswagen bu performansını yıl sonuna taşıdığı takdirde ilk kez ithal bir marka Türkiye’de birincilik kürsüsüne çıkacak.
Alman otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’ye yatırım yapıp yapmayacağı son yıllarda iyice yılan hikayesine   döndü. Hükümetin her fırsatta yatırıma davet ettiği VW, yeni ticari araç projesi için Polonya ve ülkemiz arasında gel-git yaşıyor gibi gözükse de yatırım için çok da fazla istekli olmadıkları ortada. Hele son dönemde Türkiye’de bir çok ek belge yüzünden ciddi kan kaybı yaşayan ticari araçta Türkiye’nin çok da fazla şansının kalmadığı ortada.
İlk kez liderlik
Hükümetle, VW yönetimi arasında yatırım konusundaki gel-git’ler sürerken Alman otomotiv devinin Türkiye temsilcisi Volkswagen, Volkswagen satışlarıyla liderliğe koyuşor. İlk 8 ay sonunda toplam satışlarda liderliği elde eden VW’nin bu tempoyla yıl sonunda da ipi göğüslemesi bekleniyor. Eğer VW toplam pazarda liderliği elde ederse, ilk kez ithal bir marka Türkiye’de birincilik kürsüsüne çıkacak. Şimdi kafalarda liderliğin yatırım kararının önünü açıp açmayacağı konusu oluşuyor. Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Bugatti ve Scania’nın Türkiye distribütörü olan Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu, “Bu yıl tüm markalarda satışlarımız 125 bin adet seviyesinde çıkar, rekor kırarız. VW ile de pazarda lider olmayı hedefliyoruz” dedi. Audi A3 Sedan’ın test sürüşünde soruları yanıtlayan Bilaloğlu, otomobil pazarının bugüne kadar ki performansını tekrarladığı taktirde rekor kıracağını belirtti.
Biz müdahil değiliz
Ali Bilaloğlu, şunları kaydetti: “Bu tempo devam ederse binek otoda tüm zamaların en yüksek satışı elde edilir. Ancak bu kurun ve ekonomideki görünümün korunması lazım.” Doğuş Otomotiv CEO’suna yönelttiğimiz ‘2013’te pazar lideri olduğunuz zaman VW’ye yatırım hükümet için daha fazla baskı olur mu?’ sorusuna ise “Liderlik farklı yatırım kararı farklı. Yatırım görüşmeleri bizim dışımızda gelişiyor. Şu an ne durumda bilmiyorum. Ancak Volkswagen’in yatırım kararı bizimle ilgili bir konu değil, Kendileri karar verecek. Biz müdahil değiliz” cevabını verdi.
Kasımda K.Irak’ta VW’yi Doğuş satacak
Doğuş Otomotiv, otomotiv devlerinin iştahını kabartan Kuzey Irak pazarına Kasım ayında girecek. Şirket, VW ve Audi markasının distribütörlüğünü üstlendi. Ali Bilaloğlu, ilk etapta Erbil’de faaliyetlerine saşlayacaklarını belirterek, “Tüm Irak bizden sorumlu. Kasım’da showroom’u devralıyoruz. Bu bölgedeki tek distribütör Doğuş Otomotiv olacak. Kuzey Irak büyük pazar ancak satış rakamlarınıyla ilgili bir istatistik yok. 6 ay deneme süreci olacak. Ondan sonra yatırım için karar vereceğiz” dedi. Bilaloğlu, Kuzey Irak’ın önümüzdeki 101-5 yıl içinde en hızlı büyüyen pazar olacağını ekledi.
Audi’nin yeni kozu 86 bin TL’ye geldi
Audi’nin lokomotif modeli A3’ün sedan versiyonunu Türkiye’de satışa sundu. Küçültülmüş A4’ü andıran kompakt sedan otomobil, 4.460 milimetre uzunluğa sahip. Coupeyi andıran tasarımıyla öne çıkan A3 Sedan, ilk etapta 140 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.4 TFSI benzinli motorla satılacak. Araçta Stronic şanzıman standart olarak sunulacak. 105 beygir gücündeki 1.6 litre dizel motor seçeneği Kasım sonunda ülkemize gelecek. 1.4 TFSI A3 Sedan, 100 km’de ortalama 4.7 litre harcıyor. Aracın maksimum sürati 217 km/s. A3 Sedan’ın fiyatı 86 bin liradan başlıyor. Doğuş Otomotiv Audi Genel Müdürü Gino Bottaro, sedan segmentinde, yeni modelleriyle iddialı olmak istediklerini ve A3 model ailesinde satışların yüzde 70’nin A3 Sedan olacağını ön gördüklerini söyledi. Bottaro, A3 Sedan’da Çin, Rusya, Fransa, İtalya ve Türkiye’nin en büyük pazarların olacağını belirterek, “Otomobile yoğun ilgi var. İstedğimiz kadar araç almakta zorlanabiliriz. Bu yıl 1.500 adet A3 Sedan satarız. 2014’te 6 bin 500 araç rahat satarız ancak ne kadar tedarik edeceğimiz önemli” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)