Uber CEO'su Londralılardan özür diledi

Uber CEO'su Londralılardan özür diledi

access_time27 Eylül 2017 13:02
Uber'in yeni patronu Dara Khosrowshahi, taksi uygulaması hataları nedeniyle Londralılardan özür diledi

Silikon Vadisi şirketi, değişiklik yapma sözü verdi.İngiliz başkentinin ulaşım regülatörü, geçen hafta Uber'in taksi hizmeti sunmak için uygun olmadığını ve operasyonun lisansını yenilememeye karar verdiğini açıklamıştı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, önümüzdeki Pazartesi günü Transport for London (TfL) 'nin CEO'su ile birlikte Uber CEO'su Khosrowshahi ile görüşecek.

Kentin toplam özel kiralık araç sayısının üçte biri olan uber'in 40.000 sürücüsü, temyiz süreci tükenene kadar birkaç ay sürecek yolcuları almaya devam edecek.

Londra polisi, bu yıl, Goldman Sachs ve BlackRock'un desteklediği uygulamanın, cinsel saldırılar da dahil olmak üzere ciddi suçları ifşa etmediğini ya da bildirmek için çok uzun sürdüğünü ve bu durumun halkı risk altına sokduğundan şikayet etti.

Khosrowshahi ise bu iddialar üzerine yaptığı açıklamada, "Bu doğru ... Yol boyunca yanlış olan şeyleri yaşıyoruz. Uberglobally'daki herkes adına, yaptığımız hatalar için özür dilerim. Bu karar Londra'daki milyonlarca kişi adına temyiz edilecek, ancak bunu değiştirmek zorunda olduğumuz bilgisi ile de yapacağız" dedi.Uber'in Birleşik Krallık başkanı Fred Jones ise firmanın olayları nasıl daha iyi raporlayabileceğini öğrenmek için polisle birlikte çalıştığını söyledi.
Jones, BBC radyosuna verdiği demeçte, "Onları anladığımızda, onlarla birlikte yapmamızı istediği şeyin ne olduğunu ve nasıl ilerleyebileceğimizi anlamamız için birlikte çalışabiliriz, bundan sonraki önemli adım olduğunu düşünüyorum" dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)