Uber, dev firmayı satın aldı

Uber, dev firmayı satın aldı

access_time10 Nisan 2018 08:35
Tüm dünyada sarı taksi ve UBER tartışması sürerken, firmadan yeni bir yatırım atağı geldi

Tüm dünyada sarı taksi ve UBER tartışması sürerken, firmadan yeni bir yatırım atağı geldi. Buna göre 2011 senesinde Social Bikes ismiyle kurulan JUMP firmasını satın aldığını duyuran UBER, satın almanın ne kadar mâl olduğu konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Bisiklet paylaşım girişimi olan JUMP, on iki farklı ülkede hizmet veriyor.

Yabancı basından TechCrunch tarafından yayınlanan habere göre firmaya yakın kaynaklar satın almanın iki yüz milyon dolar civârında olduğunu belirtti. Konu hakkında açıklama yapan JUMP CEO'su Ryan Rzepecki ise, UBER'in uzun vadede hedeflerini gerçekleştirmek üzere yatırım yaptığını ve bu anlamda firma yönetiminin de etkili olduğunu beyan etti. UBER'in geçtiğmiz sene zor zamanlar geçirdiğini dile getiren Rzepecki, yeni satın almayla birlikte farklı yatırımlarla yola devam edileceğinin de kanıtlandığını ifade etti. UBER, ocak ayında da JUMP ile işbirliğine gitmiş ve bu şekliyle UBER uygulamasından JUMP bisikletleri kiralanıyordu. Uygulamanın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

access_time22 Nisan 2024 15:26

Ağır ticari araçlar sektöründe yılın ilk çeyreği beklentileri karşılarken 2024’ün gelecek dönemlerinde hareketlilik bekleniyor.

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

access_time22 Nisan 2024 14:44

OSD Başkanı Eroldu, otomotivin, dünyadaki karbon ayak izini sıfırlaması için başka teknolojilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Elektriklilerle yalnızca bunu yapamayacağız gibi...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)