Uber yeni CEO'sunu buldu

Uber yeni CEO'sunu buldu

access_time28 Ağustos 2017 20:54
Uber'in Yönetim Kurulunun yaklaşık 3 aydır boş olan CEO koltuğunu, Expedia'nın CEO'su Khosrowshahi'ye teklif edeceği belirtildi

Mobil ulaşım hizmetleri şirketi Uber'in, İcra Kurulu Başkanlığına (CEO) online seyahat şirketi Expedia'nın CEO'su Dara Khosrowshahi'yi seçtiği bildirildi.

Associated Press'in (AP) kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Uber'in Yönetim Kurulu pazar günü yapılan oylamada Khosrowshahi'nin CEO'luğa getirilmesini onayladı.

Uber'in kurucu ortaklarından Travis Kalanick'in haziran ayında istifa etmesiyle boşalan CEO koltuğuna geçmesi beklenen Khosrowshahi, Ağustos 2015'ten bu yana dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden Expedia'yı yönetiyordu.

Khosrowshahi, Uber'in teklifini kabul ederse, bir süredir devam eden cinsel istismar ve ayrımcılık davalarını sonuçlandırmanın yanı sıra bunlara neden olan şirket kültürünü değiştirmek gibi zorlu sorumluluklar da üstlenecek.

Dünya genelinde 600'den fazla şehirde 1 milyondan fazla sürücüsü bulunan şirketin gelecek sene halka arz edilmesi bekleniyor.

İran doğumlu, 48 yaşındaki Khosrowshahi, İran İslam Devrimi'nin ardından ABD'ye göç eden bir aileden geliyor.

Khosrowshahi, ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenlikle ilgili kararnamelerine karşı çıkan ilk birkaç CEO arasında yer almıştı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)