Üçüncü köprüden hangi araçlar geçecek

Üçüncü köprüden hangi araçlar geçecek

access_time26 Ağustos 2016 10:58
Üçüncü köprünün de açılmasıyla birlikte köprülerde geçecek araçlar sınıflara ayrılacak.
Hürriyet Gazetesi Ankara Muhabiri Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Türkiye’de temaslarda bulunan Bahreyn Kralı’nın da katılacağı açılışta Erdoğan’ın köprüden bir süre ücretsiz geçiş müjdesi de vermesi bekleniyor.Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nun açılış törenine Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili’nin yanısıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da katılacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan törenle ilgili yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç ile ayrıca ikili görüşmeler yapacağı da belirtildi. 
 

10 ŞERİTTEN OLUŞACAK

59 metrelik genişliğiyle bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak olan 3. Köprü 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritten oluşacak. Deniz üzerindeki uzunluğu bin 408 metre toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün toplam maliyeti 4,5 milyar liraya ulaştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, kule yüksekliği ve ara açıklığıyla dünyanın en büyüğü unvanını alacak. Köprüden geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar+KDV olacak.

ERDOĞAN, SÜRPRİZ YAPABİLİR 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı’nda Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ücretsiz olup olmayacağı sorusuna, “Osmangazi Köprüsü hemen bayram tatilinin başlangıcıyla açıldığı için sayın Cumhurbaşkanımızın öyle bir talimatı oldu. Dolayısıyla ücretsiz oldu. Eğer ‘26’sından bayrama ücretsiz olsun’ derseniz 26 gün ücretsiz yapmak lazım ki bu sürdürülebilir değil. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman sürprizler yapmayı sever. O gün bir talimatları olursa birlikte değerlendiririz. Biz de 26’sında Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrenmiş olacağız” yanıtını vermişti.  

HANGİ ARAÇ HANGİ KÖPRÜDEN GEÇECEK?

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ

Dingil mesafesi 3.20 altında olan panelvan, kamyonet ve vam dışında 1. sınıf tüm araçlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçebilecek. Taksi, dolmuş ve İETTotobüsleri için de bu yeni uygulama geçerli olacak.  

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ

1. sınıf tüm araçlar, kamyon ve kamyonet dışında dingil mesafesi 3.20 ve üzerinde olan 2. sınıf araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçebilecek.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Ağır tonajlı araçlar, kamyonet, kamyon ve diğer tüm araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçebilecek.

İSTANBUL'DAKİ KÖPRÜ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti otomobiller için 3, ağır vasıta için 15 dolar.

Kaynak: KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜ

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)