Ucuz araç almak için yapmışlar! Gözaltılar var...

Ucuz araç almak için yapmışlar! Gözaltılar var...

access_time26 Ekim 2017 11:48
Ağrı merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, ÖTV indiriminden yararlanmak için devlet hastanesi bilgi sistemlerine sızarak 'usulsüz özürlü sağlık raporu' düzenledikleri tespit edilen kişilere yönelik yapılan operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, "Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalarda; Heyet Raporu vermeye yetkili Devlet Hastanesi'nin bilgi sistemlerine sızarak, usulsüz Özürlü sağlık Kurulu Raporu düzenledikleri tespit edilen bir grup şüphelinin bulunduğu tespit edilmiştir. Bu usulsüzlüğün deşifresine yönelik, KOM Şube Müdürlüğü görevlilerimizce Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat gereği derinleştirilen çalışmalar neticesinde; Organize bir şekilde çalışan şüphelilerin, usulsüz Özürlü Sağlık Kurulu Raporuna ihtiyaç duyanları belirleyerek, bu tür şahıslara para karşılığı gerek tamamen sahte olarak hazırlanmış gerekse ilgili Devlet Hastanesinin bilgi sistemleri yetkisiz kişilerin şifreleriyle sızarak Özürlü Sağlık Kurulu Raporlarındaki puanları yükselttiklerinin anlaşılması üzerine şüpheliler hakkında projeli bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, 24.10.2017 tarihinde Ağrı Merkez ve ilçeleri başta olmak üzere Sakarya ve Diyarbakır'da eş zamanlı olarak operasyona dönüştürülmesi neticesinde; para karşılığı Usulsüz Özürlü Sağlık Kurulu Raporu düzenleyen tedarik eden T.A., E.İ., C.G., M.Ö., M.D., Ö.A., S.Ş. ve Ö.A isimli toplam 8 şüpheli, ikamet ve işyeri aramaları yapıldıktan sonra yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Ayrıca aynı operasyon kapsamında, bu şüphelilerden usulsüz Heyet Raporu alan veya usulsüz Heyet Raporunun alımında aracılık yapan; 63 şahsın şüpheli olarak, 28 şahsın ise bilgi sahibi olarak ifadelerine başvurulmuştur" denildi.

Açıklamada, şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda; suça konu bol miktarda usulsüz düzenlenmiş Özürlü Sağlık Kurulu Raporu ile bu usulsüz heyet raporları ile ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) indirimli olarak alınmış toplam 40 yüksek modelli otomobolin de ele geçirilerek muhafaza altına alındığı bildirildi.

Operasyon kapsamında, 6800 heyet raporu ile devletin değişik imkanlarından faydalanan diğer şüpheli şahısların tespiti, yakalaması ve ÖTV indirimi ile alınmış diğer otoların yakalama ve muhafaza altına alma çalışmalarına devam edilmekle birlikte gözaltında bulunan 8 şüpheli şahısın ise yapılan tahkikatların ardından adli makamlara teslim edileceği kaydedildi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Şahin kus26 Ekim 2017 15:58Engellilere düşük fiyatlı araba yeterli.adamlar çip almaya kalkıyorlar amacını aştı.cok parası olan ÖTV De odesin

    (%0) (%0)