Uzmanlardan 'kaza kara noktaları' için uyarı!

Uzmanlardan 'kaza kara noktaları' için uyarı!

access_time01 Temmuz 2016 14:12
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı dolayısıyla yola çıkacak sürücüleri, 130 kaza kara noktası konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaptığı açıklamada, bayram tatillerinde gerek şehirler arası gerek şehir içindeki trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülere, uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları uyarısından bulunan Apaydın, trafik kazalarının çoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade etti.

Sürücülerin trafikte emniyet kemerleri sürekli takılı halde seyretmeleri gerektiğini vurgulayan Apaydın, şunları kaydetti:

"Okulların kapanmasının hemen ardından Ramazan Bayramı tatili geliyor. Bayramlar bizim en güzel günlerimizden. Özellikle dini bayramlarımız. Bu bayramlar nedeniyle gerek şehirler arası gerekse şehir içindeki trafik 10 kata yakın artıyor. Dolayısıyla belki trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz oluyor. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlar da sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini önemsiyoruz."

"Kör noktalara dikkat"

Trafik kazalarını azaltmak için Karayolları Genel Müdürlüğünce 2003-2015 yılları arasında bin 287 kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek kesimde iyileştirme çalışması yapıldığını anlatan Apaydın, bu yıl tespit edilen kaza kara noktası sayısının ise 130 olduğunu söyledi. Apaydın, sürücüleri, halen iyileştirme çalışmalarının sürdürüldüğü bu 130 kör nokta konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

Uzun yola giden sürücülerin ara ara mola vermeleri gerektiğini yineleyen Apaydın, "Bayramlarda ambarlar kapalı oluyor. Kamyonlarımız trafikten çekiliyor. Sadece yolcu taşımacılığı yapan otobüslerimiz var. Onlar da 4 saatten fazla araç kullanmıyorlar. Gittikleri yerlere çift şoför gidiyor. Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Otobüs sürücülerimiz zaten bu kurala dikkat ediyorlar. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysaki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli." diye konuştu.

Güneşin doğuşuyla birlikte sürücülerde biraz rahatlama olduğunu, beynin uyumaya başladığını belirten Apaydın, şöyle devam etti: 

"Güneşin doğuşundaki yolculuklarda çok daha dikkatli olunmalı. Özellikle sabah gün ışırken, güneş yorgun şoförün gözüne vurduğu zaman insan beyni dururmuş gibi kendini uykuya veriyor. Gözleri açık uyuyor hatta. O bakımdan sabahın erken saatinde güneşin doğuşlarında, özellikle güneşe doğru gidiliyorsa istirahat edilmeli. Eğer bunlara dikkat edilirse bayram hüsrana uğramaz, sürücülerimiz sevdiklerine kolay ulaşabilir, hem de araç içindeki sevdiklerine zarar vermezler. Her bayramda olduğu gibi bu bayram da yolların kan gölüne dönmesini istemiyoruz. Daha dikkatli araç kullanalım, dalgın olmayalım, gideceğimiz yere 1 saat sonra gidelim, ama sağlıklı gidelim." 

Apaydın, ön koltuklarda küçük yaşta çocukların oturtulmaması ve uzun yola gidecek sürücülerin araçlarının bakımlarını yaptırması gerektiğini de sözlerine ekledi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)