Vestel otomotiv sektöründe ilk adımını attı

Vestel otomotiv sektöründe ilk adımını attı

access_time22 Eylül 2015 12:28
Otomotiv sektöründe dev bir yatırıma hazırlanan Vestel, ilk resmi adımı attı, hedefinde elektrikli otomobil ve aksamlarını üretmek var
Vestel otomotiv sektöründe ilk adımını attı Şirket, otomotiv sektöründeki ihracatın yüzde 70'ini karşılayan TAYSAD'a üye oldu. Vestel'in hedefinde elektrikli Otomobil ve aksamlarını üretmek var.

Sabah Gazetesi'nden Metin Can'ın haberine göre, otomobil sektörüne milyar dolarlık yatırım planlayan Vestel, bu alanda gaza bastı. Elektrikli araçlar konusunda çok sayıda buluşa imza attığı öğrenilen elektronik devi, otomotivde Türkiye'nin en büyük kuruluşları arasında gelen Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'ne (TAYSAD) üye oldu. Böylece Zorlu Grubu'na bağlı olan Vestel Elektronik A.Ş. otomotiv sektörüne ilk adımını resmi olarak da atmış oldu.

30'A YAKIN PATENT

SABAH, Vestel'in otomotiv hedeflerine ilişkin ayrıntılara da ulaştı. Buna göre şirket, elektrikli oto sektörüne tamamen kendi teknolojisiyle giriyor. Şirket, 3 yılı aşkın süredir sessiz sedasız yürüttüğü çalışmalarda çok önemli bir know-how'a ulaştı. Akıllı şarj ünitesinden pil teknolojilerine kadar çok sayıda alanda 30'a yakın patent aldı. Vestel ilk aşamada elektrik motoru, elektrik motoru kontrol mekanizmaları ve motoru çalıştıran ana kartın dizaynını üretecek.

KOBİ'LER HEYECANLI

Edinilen bilgiye göre, şirketin yeni yatırımı Manisa'da olacak. Ayrıca Vestel'in hükümetle ortak bir çalışma içinde olduğu da öğrenildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan geniş katılımlı bir heyet de sık sık Vestel'in yatırımları ile ilgili ortak çalışmalar yürütüyor. Vestel, 10 yıllık süreçteki büyüme planlarının büyük bir bölümünü otomotiv endüstrisine kaydırmayı planlıyor. Vestel'in kulislerde konuşulan yatırımı otomotiv yan sanayisi sektöründe heyecan yarattı.

İHRACATIN YÜZDE 70'İNİ TAYSAD YAPIYOR

343 üyesi ile otomotiv yan sanayi üretiminin yüzde 65'ini, ihracatın ise yüzde 70'ini temsil eden TAYSAD, 140 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Üyelerinin yüzde 25'inin yabancı sermaye ortaklığı ile üretim yaptığı TAYSAD taşıt araçlarının yüzde 90 oranında yerli imal edilmesine olanak verecek ürün gamına sahip.

ZORLU CENTER'A İSTASYON

Zorlu Center'da elektrikli otoların şarj istasyonu kurulması için de planlar yapılıyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde 10 yeni şarj ünitesinin Zorlu Center otoparkında kurulum işlemleri tamamlanacak. Öte yandan elektrikli araç ve şarj sistemleri üzerinde de ciddi çalışmalar yapan Vestel, bu yöndeki konsept ürünlerini eylül başında Berlin'de gerçekleşen IFA Fuarı'nda sergilemişti. Şirket yetkilileri burada "Menzil problemini aşmak için çalıştık. Akıllı şarj ünitesi yaptık. Cihaz, ödeme ve araç bilgisini sürücüye gösteriyor" açıklaması yapmıştı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)