Volkswagen 4.8 milyon aracını geri çağırdı

Volkswagen 4.8 milyon aracını geri çağırdı

access_time14 Eylül 2017 13:52
Volkswagen hava yastığı sorunu nedeniyle Çin'de bulunan 4.8 milyon aracı geri çağırdığını açıkladı.

Volkswagen AG ve Çin ortak girişimler FAW-Volkswagen ve SAIC Volkswagen ülkedeki 4.8 milyon aracı, Takata marka hava yastıklarındaki olası sıkıntı nedeniyle geri çağıracak. Hava yastıklarının aşırı güç nedeniyle patladığı ve şarapnel parçaları yayma riski olduğu söyleniyor.

Sorunun nadir vakalarda gerçekleşebilme ihtimali bulunduğu ancak Çinli yetkililerin uyarıları sonucunda, potansiyel güvenli riski yaratmasının önüne geçmek amacıyla Volkswagen'in geri çağırma kararı aldığı belirtiliyor.

AQSIQ olarak bilinen Çin Kalite Denetim ve Gözetim Genel Müdürlüğü verilerine göre VW Çin 103,573 araç, FAW-Volkswagen 2.35 milyon araç ve SAIC Volkswagen de 2.4 milyon aracını geri çağırdı.

Çin'in sektör düzenleyici kurumu Alman üreticinin yanı sıra General Motors, Daimler ve Mercedes'ten de bu yıl başlarında aynı nedenle araçlarını geri çağırmasını istemişti.

JAPON DEVİ İFLAS ETMİŞTİ

Çinli yetkililer, çeşitli markalara ait 20 milyon araçta Takata hava yastıkları kullanıldığını tahmin ediyor. Hava yastıklarındaki sorun nedeniyle dünya genelind 16 ölüm ve yaklaşık 180 yaralanma vakasının gerçekleştiği de belirtiliyor. Geir çağırmaların 2019 mart ayına dek sürebileceği açıklandı.

Takata, ürünlerindeki sorun nedeniyle geçirdiği soruşturmalar ve açılan davalar nedeniyle iflas ilan etmek zorunda kalmıştı.

2017 haziran ayı itibarıyla etkilenen 37 üretici firmadan 24'ü 10.59 milyon aracını geri çağırmış, 5 firma da 1.26 milyon aracı geri çağırmayı planlamaktaydı.

Volkswagen, geçen yıl Çin piyasasına 2015 yılına göre yüzde 12.2 artışla 3.98 milyon otomobil sürmüş ve ülkenin en büyük yabancı tedarikçisi olmuştu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)